22/03/2024 | Yazar: Belgin Günay

Forumda, LGBTİ+’ların siyaset alanında ne kadar temsil edildiği ve LGBTİ+ örgütleriyle belediyelerin ilişkileri tartışıldı.

Çankayalı Lubunyalar Buluşuyor Forumu’nun ikincisi gerçekleştirildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya'da yaşayan, çalışan, okuyan, iş arayan, kentsel dönüşümden etkilenen, kiracı olan veya patili dostlarının sorunlarını dillendirmek isteyen LGBTİ+’ları bir araya getirmeyi amaçlayan Çankayalı Lubunyalar Buluşuyor forum serisinin ikincisi 20 Mart’ta düzenlendi.  

İkincisi düzenlenen forum etkinliğinde bu kez yaklaşan yerel seçimlere ve kentten neler beklendiğine dair konuşuldu. Tartışma, ihtiyaçlar ve talepler üzerine yoğunlaştırıldı. Foruma Çankaya merkezli LGBTİ+ örgütlerinden temsilciler, Çankaya’da yaşayan öğrenciler ve diğer Çankaya sakinleri katıldı.

Forumda belediyelerin eşitlik birimlerinin ne kadar işlevsel olduğu tartışmaya açılırken, muhalefete bağlı yerel yönetimlerin LGBTİ+’lara verdiği desteği zaman içinde nasıl geri çektiği ya da gizlemeye başladığı da örneklerle tartışıldı. Siyasette LGBTİ+’ların temsili sorunu da etkinlikte gündeme geldi ve yerel yönetimlerde görev alan aktivistlerin sistemin sınırlılıkları içerisinde zamanla pasifize olduğuna dikkat çekildi ve bunun nasıl aşılabileceği konuşuldu.

Forum serisinin LGBTİ+’ların yaşadığı sorunlara ve ihtiyaçlara yönelik önerilerin geliştirilmesi hedefleniyor

Kentin belli mahallelerinin LGBTİ+ gettosu gibi görüldüğü ancak bu mahallelerde dahi pek çok LGBTİ+’nın kendisini yeterince güvende hissetmediği ifade edildi. Ayrıca, söz konusu mahallelerde farklı cinsel kimlik ve yönelimlerden esnafla ya da görevlilerle karşılaşamayan LGBTİ+’ların yine kendilerini azınlık olarak hissettikleri de forumda gündeme gelen konulardan birisi oldu.
“Çankayalı Lubunyalar Buluşuyor Forumu” serisinin sonunda Çankaya’da yaşayan LGBTİ+ların yaşadığı sorunların tespit edilmesi, ihtiyaçların ve önerilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

11 Mart 2024 günü ilki gerçekleştirilen forumda Çankaya Kent Masalları Raporu'nun sunumu yapılmış, Çankaya'da yaşayan LGBTİ+'ların sorunları hem rapor çerçevesinde hem sonrasında yürütülen tartışma içerisinde konuşulmuştu.

Tıklayın-“Çankayalı Lubunyalar Buluşuyor” forumu gerçekleşti


Etiketler: kent hakkı, barınma, siyaset, yerel seçim
İstihdam