27/05/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Fransa’da eşcinsel evliliğin yasallaşmasının ardından Cannes Film Festivali’nde de eşcinsel aşkın anlatıldığı film büyük ödülün sahibi oldu.

Cannes’da Altın Palmiye Lezbiyen Aşkın Mavisine Gitti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fransa’da eşcinsel evliliğin yasallaşmasının ardından Cannes Film Festivali’nde de eşcinsel aşkın anlatıldığı film büyük ödülün sahibi oldu. Abdellatif Kechiche’nin “Adèle’in Hayatı” (La Vie D’Adèle Chapitres 1 et 2 / Blue is the Warmest Colour) adlı filmi Altın Palmiye ödülünü kazandı.
 
Julie Maroh’nun “Le Bleu Est Une Couleur Chaude” adlı çizgi romanına dayanan film, Lille’de iki lise öğrenci arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Üç saatlik filmde mavi saçlı olan Emma doğal sarışınlığına döndüğünde ikilinin ilişkileri baş aşağı çakılıyor.
 
İçlerinden bir tanesi 10 dakikayı aşan açık ve ezber bozan seks sahneleriyle “Adèle’in Hayatı”, festivalin çok konuşulan filmlerinden oldu.
 
Adèle’in Hayatı
17 yaşındaki Adèle (Exarchopoulos) İngiliz ve Fransız edebiyatına meraklı, öğretmen olmak isteyen, parlak ve idealist bir öğrencidir. Erkek arkadaşından ayrıldıktan sonra eşcinsel bir arkadaşıyla bir bara gider ve orada kısa mavi saçlı güzel genç bir kadını görür. Daha önceden sokakta fark ettiği bu kadın, bir sanat öğrencisi olan Emma (Séydoux)’dur.
 

Çok geçmeden ikili yoğun bir ilişkiye başlar. Emma’nın mavi saçı filmde mutluluğun rengidir. Ne var ki çift büyüdükçe, Emma’nın mavi saçları uzar ve Emma tekrar doğal sarı saçlarına döner. Bu da ilişkilerinde sonun başlangıcı olur. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam