28/05/2007 | Yazar: Kaos GL
Fatih Akın’ın yönettiği ve Nurgül Yeşilçay’ın bir lezbiyen karakteri canlandırdığı Yaşamın Kıyısında', Cannes Film Festivali’nde en iyi senaryo’ ödülünü kazandı. Cannes 60'ıncı Yıl Özel Ödülü’ de "Paranoid Park"ı da çeken eşcinsel yönetmen Gus Van Sant'a verildi.

Fatih Akın’ın yönettiği ve Nurgül Yeşilçay’ın bir lezbiyen karakteri canlandırdığı Yaşamın Kıyısında', Cannes Film Festivali’nde en iyi senaryo’ ödülünü kazandı. Cannes 60'ıncı Yıl Özel Ödülü’ de "Paranoid Park"ı da çeken eşcinsel yönetmen Gus Van Sant'a verildi.
KAOS GL
Toplam 22 filmin yarıştığı festivalde, Fatih Akın’ın, Yaşamın Kıyısında’ isimli filmi, en iyi senaryo ödülü kazandı. Akın, Almanya, İstanbul ve Karadeniz'de politik ve cinsel kimlikleriyle farklı karakterlerin hikayelerini buluşturan filmi üzerine yaptığı açıklamalarda, dünya sinemasının daha fazla politika yapmasından hoşlandığını ve filmiyle cinsel kimlikler üzerinden bu eğilime katkıda bulunacağını söylemişti.

Türk-Alman ortak yapımı olan filmde başrolleri Nurgül Yeşilçay, Tuncel Kurtiz ve Fassbinder oyuncusu Hanna Schygulla paylaşıyor. Filmde, Almanya ve Türkiye’de farklı kültürlerden gelen kişilerin ilişkileri anlatılıyor.
Gus Van Sanat’a özel ödül
Cannes'da Altın Palmiye'yi Altın Palmiye'yi, Romanyalı yönetmen Christian Mungiu'nun, komünist rejim döneminde kaçak kürtajı anlatan "4 ay, 3 hafta, 2 gün" isimli filmi kazandı.
Stephen Frears'ın başkanlığını yaptığı, Orhan Pamuk'un da yer aldığı jüri En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Lee Chang-dong, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Konstantin Lavronenko'ya verdi.
Cannes 60'ıncı Yıl Özel Ödülü’ de "Paranoid Park"ı da çeken eşcinsel yönetmen Gus Van Sant'a verildi.

Meraklısına: Filmin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay, proje öncesi ‘Her oyuncunun çalışmak isteyeceği bir yönetmen. Onun beni seçmiş olması ayrıca onur verici birşey. Ondan çok şey öğreneceğim gibi geliyor. Bir lezbiyeni oynuyorum. Örgüt üyesi bir lezbiyen. Maço bir rol. Yani lezbiyen gibi lezbiyen. Hiç lezbiyen tanımıyorum bu arada. Nasıl hazırlanacağımı gerçekten bilemiyorum’ açıklamasında bulunmuştu.
Etiketler: kültür sanat