30/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Dünyada ve ülkemizde onca ahlaksızlık varken, eşcinselliğin ahlaksızlık olarak görülmesini şiddetle reddediyorum.

Casalini: Eşcinselliğin ahlaksızlık görülmesini reddediyorum! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Zeynep Casalini: Dünyada ve ülkemizde onca ahlaksızlık varken, eşcinselliğin ahlaksızlık olarak görülmesini şiddetle reddediyorum.

Ünlü şarkıcı Zeynep Casalini, Milliyet Blog’tan Murat Fırat’ın sorularını yanıtladı. Casalini, Fırat’ın “Türkiye’de "Onur Yürüyüşüne’’ izin verilmiyor, eşcinsel evlilikler toplumun ahlakını bozuyor mu” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Dünyada ve ülkemizde onca ahlaksızlık varken, eşcinselliğin ahlaksızlık olarak görülmesini şiddetle reddediyorum. İnsanlar kendi değerlerine dönseler, gerçekten insan olmanın ne demek olduğunu bir kere bilseler, her şey farklı olacak.”

Casalini söyleşide fanlarına da şu mesajı iletti:

“Başöğretmen gibi bir şeyler söylemek istemem fanlarıma ama insan olmanın ne demek olduğunu hatırlamak lazım, aslında ne kadar da olmadığımızı! Evren içinde ne kadar küçük ama bir o kadar da önemli olduğumuzu unutmamalıyız. Buna ne kadar erken başarırsak, o kadar erken güzelleştireceğiz dünyayı. Yeni jenerasyondan okuyacak fanım varsa, tek kurtuluş yolunun bunları düşünmek olduğuna inanıyorum. İnsan kâinattaki en akıllı varlık; konuşabilen, iletişim kuran aynı zamanda en vahşisi; bir bebekten katliam yapabilen bir insana dönüşmek nasıl olabilir? Dünyaya barış getirebilmek için hepimizin uğraşması lazım. En çok da benim gibi göz önünde bulunan insanların yapması lazım ama benim meslektaşlarımdan çok az kişi bu konuda bir şeyler yapıyor ne yazık ki; bu yüzden çok üzülüyorum... Belki hepimizin toplanıp bir şeyler yapması gerekiyor; bu kanlı durumlara el atıp dur demeliyiz. Gençlerin daha çok bir şeylerle ilgilenmesini, doğru araştırmalar yapmasını istiyorum. Google'den araştırıp 3 satır okuyup bilgiliyim demek değil de, gerçekten herhangi bir konu hakkında "kimler ne demiş" diye okuyup, uzun uzun analiz yapıp beyni güzelleştirmek gerekiyor. Barış, sevgi ve mutluluk diliyorum...”

Söyleşinin tamamını şuradan okuyabilirsiniz.

Kaos GL’nin kapağında da yer almıştı

Zeynep Casalini 2009 yılında Kaos GL’nin kapağında da yer almıştı. Derginin 104. sayısına konuşan Casalini o dönem şöyle demişti:

“İnsanların yönelimleri yüzünden dışlanması, hatta bu yüzden yaşama haklarının elinden alınması, açıklanamaz ve bağışlanamaz nitelikte üzücü bir durum. Bir insanın bir insanı eşcinsel, travesti ya da transeksüel diye öldürmesinin altında ciddi bir kimlik problemi var. Bu insan ya gerçekten hasta ruhludur ya da kendi kimliğiyle yüzleşmekten kaçıyordun Bülent Ersoy’u kişiliğinden ya da sanatçılığından dolayı seven kişilerin, sıra başkasına geldiğinde o kişiyi cinsel kimliği yüzünden dışlaması ve dışladığı o kişinin başarılarını görmezden gelmesi büyük adaletsizlik. Herkesin yaşamına saygı duymalı ve herkese eşit davranmalıyız.”

Kaos GL dergisinin tüm arşivine erişmek için abone olabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam