05/10/2013 | Yazar: Esra Güleç

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde dönemin ilk üniversiteli forumu İLEF’li akademisyenler ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Cebeci İletişim’de Üniversiteli Forumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde dönemin ilk üniversiteli forumu İLEF’li akademisyenler ile öğrencilerin katılımıyla (2 Ekim) gerçekleşti.
 
Forumda hem üniversite ve fakülte yerelinde yaşanan sorunlar hem de ülke gündemindeki sorunlar konuşuldu.
Gezi süreciyle birlikte mahallelerde ve parklarda düzenlenmeye başlanan halk forumları okulların açılmasıyla üniversitelere taşındı.
 
Forumun başlıca gündem konuları ise üniversite yemekhanesinde var olan sorunlar, öğrencilere dayatılan banka kartı uygulaması ve üniversitelere polisin girmesi şeklinde belirlendi.
 
Yemekhane meselesi
Katılımcılar ilk olarak önceki yıllardan beri devam eden yemekhane, yemeğin kalitesi ve çeşitliliği ve ücretsiz yemek hakkı üzerine tartıştı.
 
Bir katılımcının verdiği bilgiye göre yeni dönemde yemekhanelere turnike uygulamasının getirileceği böyle bir uygulamanın da öğrencilerin hak arama ve eylem yapma protesto, bildiri dağıtma gibi olanaklarının kısıtlanacağına dikkat çekti.
 
Banka kartı ile öğrenciler müşteriye dönüşecek
Bir diğer konu başlığı olan banka kartı uygulaması içinse bir katılımcı Denizbank tarafından verilen bu kartın bir süre sonra Marmara ve Karabük Üniversitelerinde olduğu gibi kredi kartına çevrilerek öğrencileri bankaya farkında olmadan borçlu çıkarabileceğini buna karşı bir mücadele verilmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Gerekirse uygulamaya karşı öğrencilerin dava açabileceğini, öğrencilerin bir bankaya zorla müşteri yapılamayacağını belirtti.
Son olarak forumun genel işleyişi ve diğer forumlarla olan koordinasyon ve yapılması planlanan eylemliliklerin organize edilmesi için bir komisyon belirlendi.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam