04/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 86. Kuruluş yıldönümü nedeniyle 3 Kasım Perşembe günü Cebeci Kampüste konuşma yapacak olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve etkinliğe katılan Yargıtay üyeleri öğrenciler tarafından protesto edildi.

Cebeci Kampüsü Öğrencilerinden Yüksek Yargıya Protesto Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 86. Kuruluş yıldönümü nedeniyle 3 Kasım Perşembe günü Cebeci Kampüste konuşma yapacak olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve etkinliğe katılan Yargıtay üyeleri öğrenciler tarafından protesto edildi. Konuşmanın gerçekleştiği salona yoğun tepkiden dolayı Kılıç ve Yargıtay üyeleri giremedi. Etkinlik iptal edildi.
                                             
‘Anayasayı Sam Amcalar değil, sokaklar yapar.’
Salona polis kamerası sokulmasına tepki gösteren öğrenciler ‘YÖK, polis, medya bu abluka kaldırılacak’ tarzında sloganlar attılar. Dekanın kürsüden yaptığı kışkırtıcı konuşmanın ardından kürsüye gelen bir öğrenci konuşma yaptı. Konuşmasında, anayasanın sokakta yapılacağını belirten öğrenci şöyle dedi: ‘13 yaşındaki N.Ç’ye tecavüz edenleri Yargıtay’ın serbest bıraktığını biliyoruz. Biz böyle adamların üniversitede söyleyecek sözü olduğunu düşünmüyoruz. Ancak ve ancak bizler üniversite öğrencisi olarak özgür üniversiteleri oluşturabiliriz. 82 Anayasasının bize ne kadar hitap ettiğini biliyoruz. Biz anayasanın sokakta yapılacağını düşünüyoruz. Eğer kendileri burada olsaydı anayasalarını kendilerine iade edecektik. Fakat onlar buraya gelemediler. Biz 82 anayasasını kendilerine iletilmek üzere buraya bırakıyoruz.’ Konuşmanın ardından öğrenciler sloganlar eşliğinde etkinliğin yapılacağı konferans salonundan ayrıldı.
 
‘Katil polis üniversiteden defol’
Protestonun ardından bahçeye çıkan öğrenciler polis engeliyle karşılaştı. Öğrencilerin tepkileri üzerine polisler kampüs dışına çekilmek zorunda kaldı. Öğrenciler polise olan tepkilerini ‘Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek’, ‘Katil polis üniversiteden defol’ sloganlarıyla gösterdiler.  Polis; Kılıç ve Yargıtay üyelerinin kampüsü terk etmesiyle birlikte kampüsten ayrıldı.
 
 Öğrencilerin protestosu saat 17.00 da yaptıkları basın açıklamasının ardından son buldu.
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam