23/07/2018 | Yazar: Kaos GL

Mustafa Ceceli’nin Konya ve Zonguldak konserleri gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

Ceceli’nin konserlerine iptal Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mustafa Ceceli’nin Konya ve Zonguldak konserleri gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

İntizar ve Sinem Gedik’in özel hayatın mahremiyeti hakkını ihlal eden Mustafa Ceceli’nin Zonguldak ve Konya konserleri organizasyonlar tarafından iptal edildi.

27-29 Temmuz tarihlerinde Zonguldak’ın Filyos beldesinde gerçekleşecek olan Kültür Sanat ve Denizcilik Festivali programında Mustafa Ceceli de konseriyle yer alacaktı. İHA'nın haberine göre programda adının olmasıyla birlikte gelen tepkiler üzerine Festival organizasyonu ve Belediye açıklama yaparak Ceceli’nin konserinin iptal olduğunu duyurdu.

Ceceli’nin, Konya’nın Seydişehir ilçesinde vermeyi planladığı konser de benzer tepkilerin ardından iptal edildi.

Ne olmuştu?

Mustafa Ceceli, eski eşi Sinem Gedik’e çocukları Arın Ceceli’nin velayetini almak için İntizar arasında ilişki olduğunu iddiasıyla dava açtı. Cengiz Semercioğlu, Sinem Gedik ve İntizar'ın birlikte olduğu iddiasını “Yılın skandalı sonunda patladı” başlığıyla köşesinde yazarak hedef gösterdi. İntizar’ın birlikte çalıştığı plak şirketi Poll Production, dava haberinin ardından “Kendisi hakkında çıkan haberleri üzüntü ve şaşkınlıkla okuduk” açıklaması yaparak sözleşmeyi feshetti.

İntizar, “Mustafa Ceceli benden intikam almaya çalışıyor, benim arkamda büyük güçler yok. Beni bitirmeye çalışıyorlar, lütfen insanlar beni korusun” diyerek dayanışma çağrısında bulundu. Sinem Gedik’in avukatı Eda Salman Bayraktar bir açıklama yayınladı “velayetin değiştirilmesi” için dava dosyasına sunulan delillerin hukuka aykırı delil niteliği taşıdığını belirtti. 

Kaos GL Derneği, “yılın skandalı” diye haber yapılan özel hayatın gizliliği ve çalışma hakkının ihlal edilmesine ilişkin açıklama yayınlayarak “Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliği ahlaksızlık değildir. İnsanların evlerine kamera koyup, bunu medya aracığıyla servis edip, İntizar ve Sinem Gedik’i cinsel saldırıların hedefi haline getirmenin hiçbir bahanesi olamaz. İntizar ve Sinem Gedik’in haklarını savunacağız. Maruz bırakıldıkları ayrımcılık, hak ihlalleri ve sosyal medya linçine karşı birlikte mücadele etmekten onur duyarız!” dedi.

Ceceli ve Semercioğlu ifade verecek

Sinem Gedik ve İntizar'ın özel hayat gizliliğini ihlal eden şarkıcı Mustafa Ceceli ve bunu "Yılın skandalı" olarak sunan gazeteci Cengiz Semercioğlu “şüpheli” sıfatıyla ifade verecek.

Ceceli ve Semercioğlu, Sinem Gedik'in yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçunu işledikleri iddiasıyla sorgulanacak.

İlgili haberler:

“yılın skandalı” iki kadının birlikte olma ihtimali mi?

İntizar: Mustafa Ceceli suç işliyor

Köşe yazarları “yılın skandalı”nı nasıl değerlendirdi?

Semercioğlu çark etti

Sinem Gedik’in avukatından açıklama

‘Skandal’, mahremiyet ve çalışma hakkı ihlalidir!


Etiketler: medya
İstihdam