09/12/2010 | Yazar: KAOS GL

Eski Doğu Bloku ülkelerinden Çek Cumhuriyeti, AB il

Eski Doğu Bloku ülkelerinden Çek Cumhuriyeti, AB ile karşı karşıya geldi. BBC’nin haberine göre, AB İnsan Hakları Ajansı, Çek Cumhuriyeti’ni "gey sığınmacılara karşı insan haklarına aykırı test yöntemleri uygulamakla" suçladı.

AB İnsan Hakları Ajansı’na göre Çek Cumhuriyeti, ülkeye sığınmak isteyen gey’lere "ereksiyon testi" uygulayarak insan haklarını çiğniyor.

"Gey" olduğunu söyleyerek Çek Cumhuriyeti’nden sığınma hakkı isteyenlerden gerçekten gey olduklarını kanıtlamaları için "ereksiyon testi"nden geçmeleri isteniyor.

Bu yönteme göre, sığınmacı adayının cinsel organına "kan akışını" kontrol eden bir monitör bağlanıyor ve eline de bir porno görüntü veriliyor.

Cinsel organda kan hareketi olup ereksiyon meydana geldiği takdirde, sığınmacının talebi "gerçekten gey olmadığı gerekçesiyle" geri çevriliyor.

AB İnsan Hakları Ajansı, birliğe üye olup da bu yöntemi kullanan tek ülkenin Çek Cumhuriyeti olduğunu belirterek, yöntemin "özel yaşama müdahale" anlamına geldiğini savunuyor.

Çek İçişleri ise, iddiaya tepki göstererek, "fallometrik testin" bugüne kadar 10 defadan fazla kullanılmadığını belirtiyor.


Etiketler: insan hakları
İstihdam