27/07/2023 | Yazar: Kaos GL

Cem Adrian, Yozgat konserinin iptal edilmesine Ayvalık’ta sahneden yanıt verdi, seyircileriyle video çekerek, “Sevilmemekle lanetlenmiş o insanlara üzülüyorum. Adlarını anmaya bile gerek yok” dedi.

Cem Adrian’dan Yozgat yasağına sahnede yanıt: Sevilmemekle lanetlenmiş o insanlara üzülüyorum Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cem Adrian’ın 6 Ağustos Pazar günü Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde gerçekleştireceği sahne programı, eski Ankara belediye başkanı Melih Gökçek’in hedef göstermesinin ardından iptal edildi.

Gökçek, Adrian’ın sahnesini kendi Twitter sayfası üzerinden “İnanamıyorum… Ama merak etmeyin… Buna müsaade etmeyecek sorumlu yiğit insanlar var. Yarını bekleyin inşallah…” sözleriyle hedef gösterdi. Sarıkaya’nın MHP’li belediye başkanı Ömer Açıkel konuyla ilgili yaptığı açıklamada konserin “organizasyon firmasıyla yaşanan maddi anlaşmazlık nedeniyle” iptal edildiğini iddia etti. Gökçek, açıklamanın ardından “O yiğit insan müdahale etti. Konser iptal… O yiğide teşekkür ediyoruz” ifadeleriyle tweet attı. 

Hedef Sahne programının iptal edilmesinin ardından Cem Adrian, Twitter sayfasında “YOZGAT <3 BEN” açıklamasıyla 2020 yılında seslendirdiği “Elbet Bir Gün Buluşacağız” parçasını paylaştı. 

“Bugün herkes benden bir cevap bekliyor, cevabım bu”

Sanatçı Adrian, Yozgat konserinin iptal edilmesine sahneden de yanıt verdi. Adrian bu akşam Ayvalık Amfi Tiyatro’daki konserinde seyircilerine seslendi, “Siyasi bir mesaj vereyim mi” diye sorduktan sonra şöyle devam etti:

“Kalabalık her zaman güzel bir şey değil. Ama doğru kalabalık çok güzel. Buradaki kalabalık çok güzel.”

Adrian ayrıca güvenlik görevlilerine dönerek, “Lütfen beni korumak için bana sırtınız dönük durmayın. Kimse burada sahneye atlayıp bir şey yapmaz. Lütfen siz de dinleyin koltuklarda. Çok mutlu olurum” dedi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri de konseri yüzleri Cem Adrian’a dönük şekilde dinledi ve izledi.

Cem Adrian, seyircileriyle birlikte video çekmeyi de ihmal etmedi. Seyircilerinin telefon ışıklarını yaktırarak çektiği videoda, “Bugün herkes benden bir cevap bekliyor. Cevabım bu” dedi ve ekledi:

“Sevgisiz çok fazla insan var. Kimse zorla gelmedi. Şu berbat ekonomik şartlarda geldiniz, sevdiğiniz için. Sevilmemekle lanetlenmiş o insanlara üzülüyorum. Adlarını anmaya bile gerek yok.”

Ünlü sanatçı bu sözlerinin ardından "Ne ağlarsın" türküsünü söyledi. Seyirciler, "Bu da gelir, bu da geçer, ağlama" kısmında hep bir ağızdan Adrian'a eşlik ederken duygusal anlar yaşandı.

Adrian, çektiği videoyu ilerleyen saatlerde Instagram hesabından paylaşacak.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat
İstihdam