02/12/2010 | Yazar: Kaos GL

Cinsel Eğitim,Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD), bu yıl sekizincisini düzenlediği Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Ulusal Kongresini, 3-5 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul’da ge

CETAD, Cinsellik Kongresinin Sekizincisini Düzenliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel Eğitim,Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD), bu yıl sekizincisini düzenlediği Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Ulusal Kongresini, 3-5 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirecek. 

Derneğin kurulduğu 1998 yılından bu yana cinsel tedaviler alanında gelenekselleşmiş bilim buluşmaları olarak bu alanda en kapsamlı mesleki toplantı olan kongre Point Barbaros Oteli’nde yapılacak.
 
Kongrenin üç günlük geniş programındaki bazı oturum ve atölyeler cinsel eğitim alanında çalışan profesyonellere yönelik olmakla birlikte herkesin katılımına açık etkinlikler de olacak. “Sinema, cinsellik ve sansür” başlıklı özel bir oturum ile birlikte medya, hiv/aids, LGBT bireylerin aileleri ile eşcinsellik alanında paneller de programda dikkat çekiyor.
 
"İşlev mi? Haz mı? Doyum mu?"
Sekizinci kongrenin teması "İşlev mi? Haz mı? Doyum mu?" başlığını taşıyor. Kongre, cinsel tedaviler alanında çalışan profesyonellerin mesleki becerilerini geliştirmek, zor klinik durumlar karşısında uygun tedavi seçeneklerini tartışmak, cinsellikle ilgili bilimsel çalışmaları ve gelişmeleri aktarmak, cinsel tedavilerin bilimsel standartlara ve etik kurallara uygun yapılmasını sağlamak ve toplumun cinsel eğitimine katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor.
  
Programda profesyoneller de var, sivil toplum örgütleri de
Psikiyatri, üroloji, jinekoloji, endokrinoloji, halk sağlığı, aile hekimliği gibi farklı tıbbi disiplinleri ve cinsel eğitim alanında çalışan hekim, psikolog, pedagog, sosyal hizmet uzmanı, öğretmen ve hemşire gibi farklı profesyonelleri bir araya getirmeyi hedefleyen kongre, proramını, Türkiye'den cinsellik alanında etkinliklerini sürdüren çok sayıda dernek, vakıf, girişim ve sivil toplum örgütleri ile eşgüdüm halinde hazırladı.
 
Sinema, cinsellik ve sansür  
4 Aralık, Cumartesi günü, 11:00 - 12:30 saatlerinde yapılacak “Kongre Özel Oturumu”nu Ejder Akgün YILDIRIM modere ediyor. Şahap ERKOÇ’un “Türk sinemasında cinsellik” başlıklı görsel sunumunun ardından Yönetmen Sırrı Süreyya ÖNDER,konuk konuşmacı olarak programa dahil olacak. Önder’in konuşma başlığı, “Sinemada cinsellik ve gizli/açık sansür”.
 
Medyada cinsellik
Kürşad Kahramanoğlu’nun modere edeceği “Medyada cinsellik” paneli yine 4 Aralık Cumartesi günü, 15:15 - 16:45 saatleri arasında yapılacak. Bu panelde “Aile albümü” ile Yıldırım TÜRKER,  “Medyada mahremiyetin inşası ve denetimi” ile Selçuk CANDANSAYAR, “Cinsellik ile ilgili haberler yazılı basında nasıl yer bulur?” ile Ayşegül AYDOĞAN ATAKAN,Psikolojinin eşcinselinden sosyolojinin eşcinseline” ile Ali EROL konuşacaklar.
 
HIV/AIDS ve cinsellik
Kongrenin son gunü, 5 Aralık Pazar, 10:15 - 11:45 saatleri arasındaki  “HIV/AIDS ve cinsellik” panelini Doğan Güneş TOMRUK modere ediyor.
Konuşmacılar ve konuşma başlıkları ise şunlar:
Nuray ÖZGÜLNAR, “Seks işçilerinde cinsel davranışlar”; Doğan Güneş TOMRUK, “Erkeklerle seks yapan erkeklerde cinsel davranışlar”; Cüneyt EVREN, “Damar içi madde kullanıcılarında cinsel davranışlar ve enjektör paylaşımı”; Muhtar ÇOKAR, “HIV ve AIDS alanında cinsellik ve etik sorunlar” ve Yasin ERKAYMAZ, “HIV nedeniyle yaşanılan sorunlar”.
 
Eşcinsel yönelim kimliği gelişimi
Şahika YÜKSEL’in modere edeceği ve aynı gün saat 14:30 - 16:00 arasında yapılacak panel “Eşcinsel yönelim kimliği gelişimi” başlığını taşıyor.
Konuşmacılar ve konuşma başlıkları ise şunlar:
Nur ENGİNDENİZ, “Tarihsel süreç içinde psikanalitik kuramda eşcinselliğe bakış”; Koray BAŞAR, “Eşcinsel yönelim kimliği gelişimi” ve F. Duygu KAYA ÇABUK, “Tıp ve homofobi”.
 
LGBT bireylerin aile üyeleri ile bir çalışma deneyimi
Kongrenin son gününde, 16:15 - 17:45 saatleri arasında yapılacak “LGBT bireylerin aile üyeleri ile bir çalışma deneyimi” başlıklı forumu ise Nesrin YETKİN modere ediyor.
Konuşmacılar ve konuşma başlıkları ise şunlar:
Hasan Metehan ÖZKAN, “LİSTAG süreci ve proje: Bir hareketin ve bir araştırmanın hikayesi”; Seven KAPTAN, “LGBT aile üyelerinin açılım süreci”; Nesrin YETKİN, “Aile toplantıları ve eğitim”.
Foruma LİSTAG üyesi anne ve babalardan Günseli DUM, Ömer CEYLAN, Şule CEYLAN ve Pınar ÖZER katılacaklar.
 
İstanbul Tabip Odası, Türkiye Psikiyatri Derneği gibi hekim örgütleri, çok sayıda uzmanlık derneği, cinsellik alanında çalışan birçok sivil toplum örgütü de kongreyi destekliyor.
 
Kongreyi destekleyen sivil toplum örgütleri arasında LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) örgütlerinden Lambdaistanbul ile Kaos GL de bulunuyor.
 
Cinsellik ve Cinsel Tedaviler VIII. Ulusal Kongresini Proramı:


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam