29/11/2010 | Yazar: KAOS GL

Nefret Suçları Mağduru Trans Bireyleri Anma Buluşması'nın cuma günü  ilk oturumunda Lambda İstanbul Aile Grubu (LISTAG) üyeleri vardı.

CETAD Toplantıları İstanbul'dan Sonra Ankara, İzmir, Eskişehir ve Diyarbakır'da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Nefret Suçları Mağduru Trans Bireyleri Anma Buluşması'nın cuma günü  ilk oturumunda Lambda İstanbul Aile Grubu (LISTAG) üyeleri vardı. Trans ve eşcinsel bieylerin aileleri katılımcılarla deneyimlerini paylaştı, Cinsel Eğitim ve Tedavi Araştırma Derneği'nin (CETAD) çalışmalarını anlattı.
"Aile ve Nefret" başlıklı oturumun moderatörü Mehmet Tarhan LİSTAG'ın  çalışmalarından bahsetti. Aile grubunun "elalem ne der?" sorusunun yerine "başka türlü bir elalem yaratma derdinde" olduğunu ifade etti. Ardından Sema Yakar, Ömer Ceylan, Şule Ceylan ve Pınar Özer konuştu.
 
LISTAG üyeleri konuşmalarında çocuklarıyla yaşadıkları süreci, kişisel deneyimlerini anlattı. Aile desteğinin çocuklar için öneminin yanısıra, LISTAG ve CETAD toplantılarının aile için önemine de değindiler.
 
CETAD toplantılarını İstanbul dışında Ankara, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır gibi illere taşıyarak daha fazla LGBTT bireyin ailesine ulaşmayı hedeflediklerini anlatan LISTAG üyelerinden bir baba "bu toplantılara katılan diğer ebeveynlerin yalnız olmadıklarını anladıklarını" belirtti.
 
CETAD'ın toplantıları psikiyatrlar ve LGBTT aileleriyle kapalı olarak gerçekleştiriliyor. İlk Ankara toplantısı 27 Kasım'da Birleşmiş Milletler binasında gerçekleştirildi. Pazar günü ise Eskişehir'de bir toplantı düzenlendi.
 
CETAD toplantılarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için contactlistag@gmail.com adresine mail atabilir ya da Lambdaistanbul Dayanışma Hattı'nı (0212-2445762) arayabilirsiniz.
 
* CETAD, Büyükdere Caddesi Gümülcineli Apt. No: 20 D: 10 Şişli/İstanbul


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam