30/12/2014 | Yazar: Kaos GL

CETAD, LGB (lezbiyen, gey, biseksüel) ve translarla çalışmak isteyen ruh sağlığı çalışanlarına ayrı ayrı iki eğitim veriyor.

CETAD’tan LGBT’lerle çalışma eğitimleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CETAD, LGB (lezbiyen, gey, biseksüel) ve translarla çalışmak isteyen ruh sağlığı çalışanlarına ayrı ayrı iki eğitim veriyor.
 
Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD), 2014 yılından itibaren ‘Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Eğitimi’ programından bağımsız olarak yılda bir kere ‘lezbiyen, gey ve biseksüel bireylerle çalışma’ eğitim programı düzenliyor.
 
Eğitimlere psikiyatri uzmanları, en az iki yılını tamamlamış psikiyatri asistanları, en az iki yıllık klinik çalışma deneyimi olan psikoloji lisans ve PDR mezunları ya da klinik psikoloji master/doktora öğrenci ve mezunları katılabiliyor. İsteklilerin mesleki CV’leri ile başvurmaları gerekli.
 
Katılımcı sayısının 25 kişi ile sınırlı olduğu eğitimin tamamına katılanlara katılım belgesi de veriliyor.
 
Şahika Yüksel, Nesrin Yetkin, Koray Başar ve Seven Kaptan’ın eğiticiliğinde yapılacak eğitim 30 Ocak 2015’te başlayacak. Üç günlük eğitimde etkileşime açık şekilde teorik konular ele alınması, eşzamanlı olarak vaka örnekleri ile çalışılması amaçlanıyor. Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimle ilgili temel kavramlar, mitler, homofobi, eşcinsel kişilerle ve aile üyeleriyle etik çalışma konuları ayrıntılarıyla işlenecek. Eğiticilerin hazırladığı ve katılımcıların getirdiği vaka örnekleri üzerinde çalışılacak.
 
Katılmak isteyenlerin, en geç 5 Ocak 2015 Pazartesi gününe kadar pinarbingol@cetad.org.tr adresinden veya 0212 219 59 54 ile 0535 309 40 17 numaralı telefonlardan Pınar Bingöl ile iletişime geçmeleri ve mesleki CV’lerini göndermeleri gerekiyor. 
 
CETAD’ın LGB’lerle çalışma eğitimine katılım ücretleri ise psikiyatri uzmanları için 1250 TL; diğer katılımcılar için ise 1100 TL olarak belirlendi.
 
Translarla çalışma eğitimi ise Mart ayında yapılacak. Katılım ücretinin psikiyatri uzmanları için 850 TL, diğer katılımcılar için 750 TL olduğu eğitime başvuru LGBT eğitimine başvuru ile aynı şekilde yapılabilir. Katılmak isteyenlerin, en geç 7 Mart 2015 Pazartesi gününe kadar pinarbingol@cetad.org.tr adresinden veya 0212 219 59 54 ile 0535 309 40 17 numaralı telefonlardan Pınar Bingöl ile iletişime geçmeleri ve mesleki CV’lerini göndermeleri gerekiyor.
 
Ayrıntılı bilgi için CETAD’ın websitesi incelenebilir.  

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam