29/08/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Şarkıcı ve söz yazarı Ceyl’an Ertem, Türkiye’deki kadın müzisyenlere saygı duruşu niteliğindeki konserlerine dün Çeşme’de başladı.

Ceyl’an Ertem ‘Cadı Avı’nda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Şarkıcı ve söz yazarı Ceyl’an Ertem, Türkiye’deki kadın müzisyenlere saygı duruşu niteliğindeki konserlerine dün Çeşme’de başladı. Sezen Aksu’dan Yıldız Tilbe’ye, Nazan Öncel’den Umay Umay’a müziğin “cadı”ları aşkları, başkaldırıları, acıları ve neşeleriyle Ertem’in Cadı Avı konserlerinde olacak.
 
“Ben bir kadın sevdim ki…”
Ertem’in 3 yıldır üzerinde çalıştığı müzik/araştırma programının ilk demo kayıtları da Vimeo’da yayınlanmıştı. Ertem programında müzisyen olmak, kadın müzisyen olmak ve Türkiye’de kadın müzisyen olmayı Türkiye’den kadın müzisyenlerle ele alıyor.
 
Ertem, Pazartesi günü Twitter’da yazdığı “biz nasıl müzisyenleriz biliyor musun? Sahillerde bizim şarkıyla kıçını sallayamazsın, çirftleşme şenliğine meze olmayız gülüm,” sözleri üzerine pek çok hakaret ve nefret içerikli mesaj aldı. Hesabındaki yoğunluğu, dikkat çekmek istediği diğer konular için kullanmak istediğini belirten şarkıcı, #ThyDeGrevVar, #TecavuezlereSessizKalma, #kadınasiddetolmasın ve #transcinayetlerinesescikar hashtag’lerini paylaştı.
 
Ertem, daha önceden de bu yılki İstanbul LGBT Onur Yürüyüşü’nün en popüler sloganı “Nerdesin, aşkım? Burdayım, aşkım!”ı konserine taşımıştı. Şarkıcı ayrıca Coca Cola’nın işçilerin sendikal haklarını tanımadığı gerekçesiyle Rock’n Coke 2013 festivaline katılmayı reddetti.   

Etiketler: kültür sanat
nefret