12/11/2016 | Yazar: Kaos GL
Merkez ofisi mühürlenen Çağdaş Hukukçular Derneği, dernek hakkında çıkan 3 aylık faaliyet durdurma kararıyla ilgili basın açıklaması yayınladı.

Merkez ofisi mühürlenen Çağdaş Hukukçular Derneği, dernek hakkında çıkan 3 aylık faaliyet durdurma kararıyla ilgili basın açıklaması yayınladı.
370 derneğin faaliyeti İçişleri Bakanlığı’nca “milli güvenliğe tehdit oluşturduğu” suçlamasıyla durduruldu. Merkez ofisi mühürlenen Çağdaş Hukukçular Derneği basın açıklaması yayınlayarak “Faşizmin karanlığında direnmeye devam edeceğiz!” dedi.
“Faşizme boyun eğmeyeceğiz!”
ÇHD Genel Merkezi’nden mühürleme kararıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
“Çağdaş Hukukçular Derneği’nin faaliyetleri OHAL Kanunu md. 11 uyarınca 3 ay süre ile durduruldu. Bekliyorduk, şaşırmadık! Söz konusu faaliyet durdurma ve mühürleme kararının pratik sonuçlarını halkımızla ve halk düşmanları ile paylaşmayı bir borç biliriz.
Herkesin bildiği üzere; ÇHD kimsenin icazeti ile kurulmamıştır. Bu hali ile ÇHD’nin faaliyetlerini ne zaman durduracağına kendisinden başka hiçbir güç karar veremez. Bugünün faşizm koşullarında derneğimizin faaliyetlerini durdurmaya kimsenin gücü yetmez, yetemez. Dün nasıl faşizmin karanlığı karşısında direniyorsak, bugün de, yarın da aynı pratiğin temsilcisi olacağımızdan kimse şüphe duymasın.
Bizim için; OHAL’in ilan edildiği ilk günden bu yana yapılmış tüm yasalar, ilan edilen KHK’lar, yargı kararları, yok hükmündedir. Türkiye’de zaten bir ayağı çukurda olan hukuk sistemi OHAL ile birlikte tümüyle çökmüştür. Bizler zalimin yasa ve yasaklarını tanımıyoruz, herkesi bu tutumda birleşmeye çağırıyoruz.”
“Bugün de direniriz ama asla boyun eğmeyiz!”
“ÇHD, bu coğrafyanın ezilen, sömürülen, iktidar eliyle öteki ilan edilenlerinin derneğidir. Ancak yalnızca bu da değildir. Aynı zamanda bu coğrafyada zulme ve sömürüye karşı direnen kim var ise, onun da derneğidir. Bir fiske ile sökülüp atılacak mühürlerle bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmez.
Egemene sesleniyoruz: Biz savaş davetinizi çoktan kabul etmiştik. Dün dernek binalarımızı talan ettiğinde nasıl direndiysek, bugün de öyle direniriz ama asla boyun eğmeyiz! Bugüne kadar ÇHD’yi hiçbir kuvvet, baskı, saldırı sindiremedi. Bundan sonra, bunu başarabileceğini ummak safdillikten başka bir şey değildir. Bu coğrafyanın ezilen-sömürülenlerini, baskı ve zulme direnenlerini karşınızda hiç yalnız bırakmadık, bundan sonra bırakacağımızı umuyorsanız yanılıyorsunuz!
Yıllar önce kapımıza polisle dayandığınızda ilan etmiştik; tüm dosta düşmana yine ilan ediyoruz; derneğimiz açıktır, açık kalacak! Aksini iddia edecek olan varsa buyursun gelsin! Bugüne kadar susmadık, yine susmayız!”
Etiketler: insan hakları