17/12/2014 | Yazar: Kaos GL

ABD gizli askerî bilgilerini WikiLeaks’e sızdırmaktan 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Er Manning’in doğumgününde dünya çapında özgürlük çağrısı yapılacak.

Chelsea Manning’in doğumgününde özgürlük çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD gizli askerî bilgilerini WikiLeaks’e sızdırmaktan 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Er Manning’in doğumgününde dünya çapında özgürlük çağrısı yapılacak.
 
ABD’nın Irak ve Afganistan’da yaptığı insan hakları ihlallerini ortaya çıkaran Chelsea Manning’in doğumgünü için bugün dünya çapında eylemlerle savaş suçlarını açığa çıkaran kadının serbest bırakılması talep edilecek.
 
Manning için bir kadeh kaldır!
 
Eylemlerin İstanbul ayağı ise bugün saat 15:00 ile 02:00 arasında Jurnal’de “Bir Kadeh Kaldır” başlığı ile yapılacak. Manning’e iletilmek üzere kart ve mektupların yazılacağı etkinlik kapsamında Naim Dilmener’in hazırladığı “Anti-Militarizme Göz Kırpan Şarkılar” dinletisi ve “Yazarlar Manning için İmzalıyor” imza şenliği olacak.
 
Antimilitaristler, yaptıkları çağrıda Manning’in devlet suçlarını insanların öğrenmesine aracı olmak “suçundan” cezalandırıldığını belirtiyor.
 
Savaş suçlarını açıklamak suç mu?
 
Manning, 28 Şubat 2013’te mahkemede okuduğu bildiride, halkı ABD’nin gizli tutulan savaş suçları hakkında bilgilendirmek amacıyla WikiLeaks’e bilgi sızdırdığını açıkça kabul etti; ancak bunun "suç" olduğunu reddetti.
 
Nerede? Jurnal. Mis Sokak, No:17/A, Beyoğlu - İstanbul
Ne zaman? 17 Aralık Çarşamba, 15:00 – 02:00 

Etiketler: insan hakları
İstihdam