11/09/2020 | Yazar: Kaos GL

Yüzsüz beden çizimleriyle tanınan ressam Chorus of Body, bu sefer pandemiden etkilenen performans sanatçıları için çizdi.

Chorus of Body’den performans sanatçılarıyla dayanışma çizimleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Chorus of Body, İstanbul’da yaşayan ve yüzsüz beden çizimleriyle tanınan bir ressam. Fırça darbelerinin materyal üzerinde bıraktığı izleri bedenimizin kendine has çizgisiyle birleştiren, sıra yüze geldiğinde bulanıklaştıran Chorus of Body, yeni serisinde COVID-19 salgınından etkilenen performans sanatçılarıyla birlikte çalıştı.

chorus-of-body-den-performans-sanatcilariyla-dayanisma-cizimleri-1

“Kendi olma hallerimiz tehlike altında diyen” ressam, İstanbul ve Ankara’da çeşitli performans geceleri düzenleyerek hem aktivizm yapan hem de sahne alan performans sanatçılarının salgından nasıl etkilendiğini ve ihtiyaçlarının arttığını gözlemledikten sonra bu seriyi başlattığını söylüyor.

Solidarity with the Queens başlıklı bu seride Chorus of Body, seçtiği ve onayını aldığı beş performans sanatçısının fotoğraflarını kendine has tarzıyla yeniden resmetti. Bu serideki eselerin satışından elde edilecek geliri ise Cengaver Dayanışma Fonu ve Queerwaves’e bağışlayacak.

chorus-of-body-den-performans-sanatcilariyla-dayanisma-cizimleri-2

Dayanışma hiç olmadığı kadar büyümeli

Chorus of Body, bu çalışmasını şu ifadelerle anlatıyor:

“Pandeminin ve “yeni normal”in hayatımızdaki yerlerini sorgularken, dayanışmanın hiç̧ olmadığı kadar büyümesi ve çeşitlenmesi gerektiği inancındayım.

chorus-of-body-den-performans-sanatcilariyla-dayanisma-cizimleri-3

"Çizimlerimde yer verdiğim kişiler kimi zaman çevremden çok samimi olduğum biri iken kimi zaman dünyanın öteki ucundan biri olabiliyor. Yeni oluşturduğum bu seride ise gözleri tamamen kendi ülkeme çevirdim. Bu sefer kafamda ilk beliren soru kimler yer alacak değil; ne için, ne uğruna çizeceğimdi.

“Birçok üniversite kaynaklarını bedava olarak sundu; dergiler, kitaplar, arşivler çevrimiçi olarak erişime sunuldu. Tüm dünya çeşitli başlıklar ve alanlarda yardımlarını yerlerine ulaştırdı ya da ulaştırmaya çalıştı. Bu noktada ben de dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına Solidarity with the Queens adlı serimi oluşturmaya başladım.”

chorus-of-body-den-performans-sanatcilariyla-dayanisma-cizimleri-4

Eserlere Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam