05/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Belediyelerimizin paylaşımlarını ve LGBTİ+ hakları savunucularını durmaksızın hedef gösterenler, onları sapkınlıkla suçlayanlar ve dağılmakta olan kitleyi biber gazına boğanlar asıl suçu kendileri işliyor

CHP Başkan Yardımcısı Gökçen: LGBTİ+’ları hedef gösterenler suç işliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Belediyelerimizin paylaşımlarını ve LGBTİ+ hakları savunucularını durmaksızın hedef gösterenler, onları sapkınlıkla suçlayanlar ve dağılmakta olan kitleyi biber gazına boğanlar asıl suçu kendileri işliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen; İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı, CHP’li belediyelerin Onur Haftası kutlama mesajlarının hedef gösterilmesi ve nefrete ilişkin açıklama yaptı.

Gökçen, “Belediyelerimizin paylaşımlarını ve LGBTİ+ hakları savunucularını durmaksızın hedef gösterenler, onları sapkınlıkla suçlayanlar ve dağılmakta olan kitleyi biber gazına boğanlar asıl suçu kendileri işliyor” dedi.

Gökçen, 30 Haziran Pazar günü İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne polisin saldırdığını da hatırlatarak, “İş yaşamından dışlanan, siyasette ayrımcılığa uğrayan, sokakta öldürülen LGBTİ+ların en doğal hakkı basın açıklaması ve barışçıl protestodur” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Bizler, bu temel hakların korunması ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için Onur Haftası’nda Mis Sokak’taydık. Aynı şekilde birçok belediyemiz de nefret söylemlerine rağmen Onur Haftası’nı kutlayan paylaşımlar yaptı. Belediyelerimizin paylaşımlarını ve LGBTİ+ hakları savunucularını durmaksızın hedef gösterenler, onları sapkınlıkla suçlayanlar ve dağılmakta olan kitleyi biber gazına boğanlar asıl suçu kendileri işliyor.”

Gökçen, 30 Haziran’daki İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne de katılmıştı.

İlgili haber:

LGBTİ+ Onur Yürüyüşü: Tüm gün neler yaşandı?

Eskişehir’den Bursa’ya, Artvin’den Rize’ye: Belediyelerde Onur Haftası paylaşımı

 


Etiketler: insan hakları
nefret