03/08/2010 | Yazar: KAOS GL

CHP Kadın Kolları, Adı Konmamış ‘Çekincesi&

CHP Kadın Kolları'ndan LGBTT'lere Davet Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP Kadın Kolları, Adı Konmamış ‘Çekincesi’ni Bozdu

Parti genel merkezinde kadın örgütleriyle yapılan toplantıya “Kişiler arasında ayrım yapmıyoruz” denilerek eşcinsel ve transseksüeller de davet edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP’de değişim “cinsiyet politikalarında” da kendini gösterdi. CHP Kadın Kolları’nın 30 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen “kadın-siyaset-referandum-sosyal devlet” kavramlarının ele alındığı toplantıya travesti ve transeksüellerin örgütlü olduğu Pembe Hayat ile eşcinsellerin örgütlendiği KAOS GL temsilcileri de davet edildi.

Ayrım yapılmadı
CHP Kadın Kolları MYK Genel Sekreteri aktivist Nazik Işık, “kadın çalışmaları yapan sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız toplantı, kadınların sorunlarını, taleplerini siyasete bizzat kendi ağızlarından aktarmaları açısından önemliydi. Toplantıya ayırım yapmadan Ankara’da kurulu örgütleri davet ettik” dedi.

Pembe Hayat ve Kaos GL
Asuman Çakmakçı başkanlığında örgütlenen CHP Kadın Kolları, geçen hafta parti genel merkezinde üç gün süren bir toplantı yaptı. Toplantının son günü olan 30 Temmuz tarihli toplantıya, Ankara’da kadın sorunları üzerinde çalışma yapan sivil toplum örgütleri de davet edildi. Davetliler arasında Pembe Hayat ve Kaos GL örgütleri de yer aldı.

CHP Kadın Kolları MYK Genel Sekreteri Nazik Işık, yaptığı açıklamada, sivil toplum örgütleri arasında ayırım yapmadıklarını belirterek, “39-40 örgüte davet gönderdik. Ancak yaz dönemi olması nedeniyle davetlilerin bir kısmından her hangi bir cevap alamadık, katılacağını söyleyip katılmayanlar da oldu. Toplam 24 örgütten temsilciler toplantımıza katıldı. Çağrımız çok olumlu karşılandı ilişkilerin devamlılığına ilişkin talepler bizi çok memnun etti. Çalışma planlarımızda bu talebe cevap vermeye özel bir önem vereceğiz” diye konuştu.

Kadın sorunları aktarılacak
CHP Kadın Kolları olarak bundan sonra sadece kadın örgütleri ile değil diğer sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikaların da içindeki kadın çalışmaları ile yakın olacaklarını bildiren Nazik Işık, sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda referandum sürecindeyiz ve geçen hafta yapılan toplantıda anayasa değişikliği üzerine konuşmalar ağırlıkta oldu. Bizler kadınların sorunlarını siyasete aktarmak için kararlıyız. Toplantılarımız, kadın çalışmaları yapan meslek odalarının, diğer sivil toplum örgütlerinin ve üniversitelerin kadın merkezlerinin temsilcileri ile yapacağımız toplantılar ile devam edecek. Mevcut politikalarını gözden geçirme ve yeni politikalarımızı belirleme konusunda bu katkıların bize önemli ölçüde yol göstereceği kanısındayız.”
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam