20/07/2020 | Yazar: Kaos GL

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, belediyenin hizmet binası kolonlarının “LGBT renklerine” boyanmasını soran AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a cevap verdi: “Dağ, cinsel yönelimleri farklı olan yurttaşlarımızı hedef göstererek nefret suçu işliyor.”

CHP'li Polat: “Hamza Dağ nefret suçu işliyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılından beri 1-5 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz olarak süt gönderdiği sosyal projesi olan “Süt Kuzusu” kutularının yenilenmesi ve belediyenin hizmet binası kolonlarının boyanmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sordu. Dağ, resmi Twitter profilinde şu ifadeleri kullanarak bina kolonlarından “LGBT renklerinin” kaldırılmasını istedi:

“Sayın Soyer, evinin odalarını LGBT renklerine boyayabilir, kişisel tercihidir. Lakin bir kamu binasını, pedofili ve ensest ilişkileri meşrulaştırmayı amaçlayan bir sapkınlığı simgeleyen renklerle boyayamaz. Sn. Soyer'in başkanlığı döneminde belediye eliyle LGBT’ye açık şekilde alan açılmaya çalışılmakta ve bu konu farklı zamanlarda şehrin gündemine getirilmektedir. Şu bilinmelidir ki; İzmir'de bu sapkın zihniyetin ve onu meşrulaştırmaya çalışan her türlü faaliyetlerin karşısında olacağız. Buradan Sn. Soyer'e çağrıda bulunuyoruz: O renkleri oradan kaldırın ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçin.”

“Yurttaşlarımızı cinsel yönelimlerine göre ayıramayız”

Dağ’ın LGBTİ+’ları hedef gösteren sözlerine ilk yanıtı Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat verdi: “Bu yaşananlar kentimizde iktidarın yaratmaya çalıştığı algılardan sadece biriydi ve gerçek ortaya çıktı. Erken müdahale ile yalanı ortaya çıkarmasak gökkuşağının herhangi bir yerde paylaşılmaması için Bakanlık devreye girebilirdi. Halkın gerçek gündemi yoksulluk ve pandemi dışında her şeyin konuşulduğu Meclis’te bir tane de bununla ilgili yasa çıkarırlardı. AKP seçim döneminde her kesimden oy istiyor. Seçildikten sonra sadece kendi yandaşlarına çalışıyor. Bizler bu ülkede yaşayan yurttaşlarımızı ırk, din, dil, kültürel ve cinsel yönelimlerine göre ayıramayız. AKP’li Dağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda cinsel yönelimleri farklı olan yurttaşlarımızı hedef göstererek subliminal mesaj veriyor. Nefret suçu işliyor.”

Tunç Soyer’in yanıtı için tıklayın. 


Etiketler: siyaset
nefret