27/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) olan ailelerin hikâyelerini anlatan ‘Benim Çocuğum’ belgesel filminin dün gerçekleşen Ankara galasına CHP’den Binnaz Toprak, Melda Onur ve Aykan Erdemir katıldı.

CHP ‘Benim Çocuğum’ Filmini Mecliste Göstermek İstiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) olan ailelerin hikâyelerini anlatan “Benim Çocuğum” belgesel filminin dün gerçekleşen Ankara galasına CHP’den 3 Milletvekili katıldı. LGBT’lere ilişkin 59 CHP Milletvekilinin imzaladığı meclis araştırma önergesine öncelik eden Binnaz Toprak ile Melda Onur ve Aykan Erdemir’in katıldığı galada LGBT aktivistleri de filmi Ankara’da ilk kez izleme fırsatı buldular.
 
“Benim Çocuğum” Filmi TBMM’de Gösterilebilir
CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, filmde yer alan aileleri dünyanın en cesur insanları olarak gördüğünü ve filmi TBMM’de göstermek istediklerini söyledi. Silah zoruyla kaçırılan ve kendisinden 5 gündür haber alınamayan Umut Göktuğ Söyler’le ilgili gelen soru üzerine Toprak şunları söyledi: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanlığı’nı aradım; fakat kendilerine ulaşamadım. En kısa sürede polisin harekete geçmesi için elimizden geleni yapacağız.”
 
“Milletvekilleri Bizi Niye Görmüyorlar?”
Gösterim sonrasında yönetmen Can Candan ve filmde yer alan aileler, izleyicilerin görüşlerini dinleyip sorularını yanıtladılar. 
Pembe Hayat Derneği’nden Selay Su, polisin translara ceza kesmek için kullandığı Kabahatler Kanunu’nu ve translara iş verilmemesini eleştirerek “16-17 yaşındaki translar şu an seks işçisi, sokaklarda çalışıyorlar ve protokol yolunda çalışıyorlar, bütün Milletvekillerinin evine gittiği yolda,” dedi.
Dr. Koray Başar ise, “filmin yalnızca ailelere değil, aynı zamanda ailelerinin tepkilerinden çekinen LGBT’lere de iyi geleceğini düşündüğünü” ifade etti.   
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu / Kaos GL

Etiketler: insan hakları, aile
nefret