29/06/2020 | Yazar: Kaos GL

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü, Onur Haftası paylaşımlarının hedef gösterilmesine dair açıklama yayınladı: “Herkes için eşitlik, herkes için özgürlük ve herkes için adalet gelene kadar mücadele edeceğiz, susmayacağız.”

CHP Üsküdar Gençlik Örgütü: #HürDoğdumHürYaşarımKimeNe Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Gençlik Örgütü, 24 Haziran’da “Eşit ve özgür olarak geldiğimiz koskoca dünyaya renkleri sığdıramayanlara inat; gökkuşağının renklerine sevgiyle sarılanların yanındayız! LGBTİ+ hakları insan haklarıdır! Hür doğup hür yaşayanlara selam olsun!” 27 Haziran’da ise “Onur haftası kutlu olsun! Gelecek güneşli, eşit günlerde, hep birlikte kutlamak dileğiyle!” paylaşımlarıyla Onur Haftası’nı kutlamıştı.

Örgüt Yönetimi, bugün yaptığı açıklamada tweetlerinden dolayı hedef gösterildiğini ancak herkes için eşitlik, herkes için özgürlük ve herkes için adalet gelene kadar mücadele edeceğini duyurdu:

“2020 yılında gelişen, eşit olduğuna inandığımız ve umutları yeşertmeye çalıştığımız dünyada bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyoruz: 

25 Haziran 2020 ve 27 Haziran 2020 tarihlerinde, tüm sosyal medya kanallarımızdan ‘Aşk aşktır’, ‘Saklanma, onurunu göster’, ‘Kişisel verileri koruyorsunuz; kişisel kimlikleri korumaktan korkuyorsunuz’ ve ‘Eşitlik ayıp değil’ sloganlarını Onur Haftası sebebiyle paylaştık. Aldığımız destekten çok memnunuz; fakat gördük ki, hala insanların kimi seveceğine, ne giyeceğine, kim olacağına karışabileceğini had bilen troller tarafından, hakaret, tehdit ve tacize uğruyor ve açık olarak hedef gösteriliyoruz.” 

“Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Gençlik Örgütü Yönetimi olarak, herkes için eşitlik, herkes için özgürlük ve herkes için adalet gelene kadar mücadele edeceğiz, susmayacağız, değişimi Üsküdar'dan başlatacağız!”


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam