08/03/2012 | Yazar: Kaos GL

CHP ve BDP, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı’na, ‘Lezbiyen, Eşcinsel, Trans Kadın’ ibarelerinin eklenmesini istedi. Öneri reddedildi.

CHP ve BDP’nin LGBT Teklifleri Reddedildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP ve BDP, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı’na, “Lezbiyen, Eşcinsel, Trans Kadın” ibarelerinin eklenmesini istedi. Öneri reddedildi.
 
Meclis Genel Kurulu’nda, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısının 1. bölümün 1. maddesi üzerinde BDP tasarının isminin değişmesi için önerge verdi. BDP, “Kadına Yönelik Her Türlü Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı” olarak değiştirilmesini istedi. Ancak BDP’nin önergesi kabul edilmedi.
 
CHP de, tasarının isminin Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı olarak değiştirilmesi ve birinci maddenin birinci fıkrasına ‘ısrarlı takip mağduru” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve cinsel kimlik farklılığı” ibaresinin eklenmesini istedi. Ancak CHP’nin önergesi kabul edilmedi.
 
Meclis Genel Kurulu’nda, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısının 1. bölümünün “Tanımlar” başlıklı 2. maddesine, “Toplumsal cinsiyet toplum tarafından kadın ve erkeğe yüklenen ve sosyal olarak kurgulanan cinsiyetçi roller, beklentiler, tutum ve davranışları ifade eder” bendinin eklenmesi için CHP önerge verdi, ancak önerge kabul edilmedi.
 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tasarıda trans kadınlardan bahsedilmediğini belirterek, ’’Trans kadın cinayetleri nasıl engellenecek? Cinsiyet kimliği yine mi yok sayılacak?’’ dedi.
 
BDP de, tasarının “Tanımlar” başlıklı 2. maddesi üzerinde verdiği önergede, “trans kadınlar”, “lezbiyen”, “gey” ve “eşcinsel” ibarelerinin eklenmesi için önerge verdi, ancak önerge kabul edilmedi.
 
BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, LGBT kişilerin de sık sık şiddetle karşı karşıya geldiğini, bu nedenle kanunda yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam