23/11/2020 | Yazar: Kaos GL

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Tuba Torun, Hande Buse Şeker davasını duyurarak ses çıkartmaya çağırdı: “Artık şiddet faillerine indirim, tolerans, koruma istemiyoruz!”

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Torun: “Şiddet faillerine indirim, tolerans, koruma istemiyoruz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Alsancak’taki evinde polis memuru Volkan Hicret tarafından öldürülen seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker davasının sekizinci duruşması 26 Kasım’da saat 10:40’ta İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Tuba Torun davayı duyurdu “Ses çıkaralım! Artık şiddet faillerine indirim, tolerans, koruma istemiyoruz!” diyerek davayı duyurdu ve ses çıkartmaya çağırdı:

“Hande Buse Şeker bir polis memuru tarafından canavarca hisle öldürüldü. Öldürüldükten sonra cinsel saldırıda bulunuldu. Fail Hande’nin arkadaşına da cinsel saldırıda bulundu. Evi, maktulü ve diğer mağduru yağmaladı. Tüm bunlara rağmen savcı, nitelikli öldürmeden mütalaa vermedi.”

“Bu da ağırlaştırılmış müebbet hapis değil, müebbet hapis cezası alacağı anlamına geliyor. 26 Kasım’da duruşması var. Büyük ihtimalle karar verilecek. Ses çıkaralım! Artık şiddet faillerine indirim, tolerans, koruma istemiyoruz!”

Ne olmuştu?

Volkan Hicret isimli polis memuru görevde olmadığı sırada, polis silahıyla Hande Buse Şeker’i 9 Ocak 2019’da Şeker’in Alsancak’taki evinde öldürdü. Polis memuru Volkan Hicret, Şeker’i öldürdü, gasp etti, cinsel saldırıda bulundu ve evdeki arkadaşını ise yaraladı.

Katil polis Volkan Hicret hakkında İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava bir süre kapalı görüldü. Avukatların itirazı ve tepkiler üzerine kapalılık kararı kaldırıldı.

Önemli bir bölümü kapalı görülen, İzmir Barosu ve Genç LGBTİ+ Derneği’nin katılım talebinin reddedildiği, Uluslararası Af Örgütünün davayı gözleme talebinin kapalılık gerekçesiyle reddedildiği davada kapalılık kararının kaldırılmasının ardından ise koronavirüs pandemisi nedeniyle kamuoyunun takip etmesi zorlaştı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret