08/03/2010 | Yazar: Erkan Altay

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf’ın, 'Eşcinsellik hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir.' sözlerine tepki yağmaya devam ediyor.

CHP'li Sevigen: 'Kavaf Kafasının İçindeki Hastalıklara Baksın' Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf’ın, 'Eşcinsellik hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir.' sözlerine tepki yağmaya devam ediyor. Kaos GL'ye açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Kavaf'a kendi kafasının içindeki hastalıklarla uğraşmasını önerdi.
 
Toplumu Kavaf'ı ciddiye almamaya davet eden Sevigen,'Ortada bir hastalık varsa o Sayın Bakan'ın kafasında olan hastalıktır. Böyle, bir yandan açılım diye ortaya çıkıp bir yandan da insanların haklarını ihlal ediyorlar. Bakan, toplumu, insanları tektipleştirmeye çalışıyor, bölücülük yapıyor... Kendisine önerim araştırsın, incelesin sonra konuşsun. Toplumu da tahrik ederek eşcinselleri hedef göstermesin.' diye konuştu.
 
Konu ile ilgili mecliste soru önergesi verebileceğini de ekleyen Sevigen, ayrıca CHP parti tüzüğüne “cinsel yönelim” ve “cinsiyet kimliği” ibarelerinin de eklenmesi önerisinde bulunacağını belirtti.
 
Mehmet Sevigen önceki yıl İstanbul Onur Haftası etkinliklerinde siyaset paneline de katılarak CHP'yi temsil etmiş, eşcinselleri CHP'ye üye olmaya çağırmıştı. Genel başkanları Deniz Baykal’ın bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen Sevigen, eşcinsellerin sorunlarına çözüm bulma konusunda parti olarak çalışmalar yapacaklarını belirtmişti. Aynı şekilde eşcinsel hakem konusunda da mecliste soru önergesi vermişti.
 
İlgili Haberler:

Kavaf'a Tepki Yağdı: "Utanç Verici, İstifa Etmeli"

Bakan Tavaf: "Eşcinsellik Bir Hastalık, Tedavi Edilmeli"
 


Etiketler: insan hakları
nefret