03/08/2013 | Yazar: Kaos GL

Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy Gençlik Örgütü bünyesinde çalışan LGBT Kurulu ilk toplantısını yaptı

CHP’de LGBT Devrimi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy Gençlik Örgütü bünyesinde çalışan LGBT Kurulu ilk toplantısını Perşembe günü gerçekleştirdi. Kurul, CHP içinde bugüne kadar oluşturulmuş LGBT sorunlarını odağına alan ilk kurumsal yapı olma özelliğini taşıyor.
 
Genç CHP’liler LGBT’leri Göz Ardı Etmiyor
Geçtiğimiz haftalarda İzmir’de LGBT’ler için düzenlenen yürüyüşe katılan CHP’li gençler, parti içinde LGBT’ler için oluşturulan bir kurulla ilk toplantısını yaptı. CHP Kadıköy Gençlik Örgütü Yönetim Kurulu’nca tam adı “LGBT Hakları Araştırma Kurulu” olarak belirlenen çalışma grubu, LGBT’lerin sorunları üzerine bir rapor hazırlamayı planlıyor. Kurul, hazırlayacağı raporu partinin üst kademelerine sunmayı ve bu raporla birlikte partinin yetkili organlarını LGBT’lerin sorunlarını çözmeye yönelik politika üretmeye teşvik etmeyi planlıyor. Kuruldan edinilen bilgiye göre rapor özellikle genç LGBT’leri merkezine alacak.
 
CHP’li milletvekillerinin mecliste ve onur yürüyüşlerinde LGBT’lere verdiği desteğin ardından milletvekillerinin aksine CHP örgütlerinin LGBT’lerin sorunlarına kayıtsız kaldığı yönünde eleştiriler yapılmıştı. CHP Kadıköy Gençlik Örgütü Yönetimi ise eleştirileri değerlendirip CHP tarihinin LGBT’lere yönelik ilk çalışma grubunu kurma konusunda irade ortaya koydu. Kurul, CHP tarihinde kurumsal düzeyde oluşturulmuş ve örgütsel geçerliliği olan ilk LGBT odaklı yapı olma özelliğini taşıyor. İstanbul’daki iki CHP ilçe gençlik örgütünün daha gündemine aynı yapıyı kurmayı aldığı da duyumlar arasında.
 
LGBT’lerin Sorunları Raporlaştırılacak
Kurul ilk etapta birçok LGBT örgütüyle iletişime geçerek birlikte çalışma zemini arayacak. Görüşmeler ve literatür taramalarının ardından rapor yazılmaya başlanacak. Raporun 15 Aralık 2013’e kadar bitirilmesi planlanıyor. Kurul toplantısında raporun İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca’ya çevrilmesi kararlaştırıldı. En geç 15 Ocak 2014’te ise rapor ve çevirilerin açıklanması bekleniyor. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam