14/06/2014 | Yazar: Kaos GL

CHP cumhurbaşkanı seçimine ilişkin düzenlediği ‘Büyük Uzlaşı’ toplantılarının Ankara ayağı bugün Hilton Hotel’de gerçekleşti.

CHP’den Cumhurbaşkanı İçin ‘Büyük Uzlaşı’ Arayışı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı seçimine ilişkin düzenlediği “Büyük Uzlaşı” toplantılarının Ankara ayağı bugün Hilton Hotel’de gerçekleşti.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın ev sahipliğinde yapılan “Büyük Uzlaşı” toplantısında sivil toplumun değişik kesimlerinin görüş ve beklentileri dinlendi.
 
Ağustos ayında iki turlu bir seçimle ilk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin CHP’nin yürüttüğü girişimler kapsamında yapılan toplantıya çeşitli sivil toplum örgütleri ile birlikte Kaos GL Derneği de davet edildi.
 
“Pazartesi aday netleşecek!”
Basına kapalı yapılan toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, ortak payda üzerinden uzlaşılarak belirlenecek adayın siyasi parti adayı olmayacağını söyledi. AKP dışında sivil toplumun her kesiminin yanı sıra tüm siyasi partilerle de görüştüklerini belirten Kılıçdaroğlu, AKP’nin uzlaşmaya yanaşmadığını ve görüşmeye kapalı olduğunu belirtti.
 
Adayların eşit koşullarda mücadele edebilmesi için ahlaki kural gereği herkesin bulunduğu konumdan istifa ederek aday olması beklenir diye konuşan Kılıçdaroğlu, “Her inanca her etnik kökene saygı duyan bir ortak aday olmalı. Çıkacak ortak adayın bir siyasi aidiyet üzerinden bilinen biri olmasını istemiyoruz.” dedi.
 
Cumhurbaşkanı adayını ortak belirlersek yarın eleştirirken de beraber eleştirebiliriz diye konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının Pazartesi netleşeceğini belirtti.
 
“1930’ların partisi değiliz!”
Hepimiz değişiyoruz, diye konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, “1930’ların partisi değiliz. Geleceği yakalayacak bir parti olmak için gerekeni yapmalıyız. Her inanç ibadet yerini kendisi belirler. İnançların önündeki engelleri de etnik kökenlerin ifadesinin önündeki engelleri de kaldırmalıyız. Kendi aramızda barışmalıyız” diye konuştu.
 
“Büyük Uzlaşı boş kümeye dönüşmesin!”
Kaos GL Derneğinden Ali Erol ise “Büyük Uzlaşı”nın bir boş kümeye dönüşmemesi gerektiğini söyledi. Mevcut hükümetin otoriter yaklaşımlarına yönelik ortak öfkenin aday tercihlerinde yanıltmaması gerekir diye konuşan Erol, LGBT toplumu ile birlikte kadınların,  Alevilerin ve Kürtlerin de uzlaşmaya dahil edilmeleri gerektiğini söyledi. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam