14/04/2015 | Yazar: Kaos GL

SPoD LGBTİ’yi ziyaret eden CHP’li kadınlar LGBTİ hak mücadelesine destek verdiklerini ve kadın kolları olarak ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde SPoD LGBTİ’yi ziyaret eden CHP’li kadınlar LGBTİ hak mücadelesine destek verdiklerini ve kadın kolları olarak ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.
 
CHP Beşiktaş Kadın Kolları, yaklaşan genel seçimler öncesinde LGBTİ’lerin de karar alma ve siyaset üretme süreçlerinde etkin biçimde yer almaları amacıyla Mecliste LGBTİ kampanyası başlatan Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD LGBTİ’yi ziyaret etti. Aralarında Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Sedef Çakmak’ın da bulunduğu kadınlar, SPoD tarafından yürütülen çalışmalar ve Mecliste LGBTİ Kampanyası hakkında dernek çalışanlarından bilgi aldılar.
 
Hukuk, sağlık gibi alanlarda çalışanların LGBTİ’lere karşı olan ön yargılarından bahseden SPoD LGBTİ Siyasi Temsil Koordinatörü Sezen Yalçın, 2011 yılından bu yana LGBTİ’lerin hak ihlalleri üzerine çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Eşit yurttaşlar olarak tanınmayan, yaşama, çalışma, barınma, sağlık ve eğitim gibi en temel hakları yok sayılan LGBTİ’lerin yıllardır süren hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesini siyasi temsil ve katılım yoluyla güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Yalçın, siyasi savunuculuğun hak mücadelelerinin hayata geçirilmesi bakımından önemine vurgu yaptı. Yalçın, bütün partilere aynı mesafede olduklarını kampanyanın partilerden bağımsız bir şekilde yürütüleceğini söyledi.
 
CHP Kadın Kolları’na eşlik eden Sedef Çakmak ise, kimliğini saklamadan siyasette yer almanın ne kadar güçlendirici olduğunu dile getirdi. Çakmak “LGBTİ olma halinin, saklanması, ayıplanması, tedavi edilmesi ve yok edilmesi gereken bir durum olmadığını her karar alıcının algılaması gerekir. LGBTİ’lere yönelik yasalar ve toplumda yer alan olumsuzluk halini giderebilmemiz için açık LGBTİ kimliklerimizle daha aktif bir şekilde siyasete katılmalıyız” dedi.
 
CHP’li kadınlar ise sahada edindikleri deneyimlerden bahsederek LGBTİ hak mücadelesine destek verdiklerini ve kadın kolları olarak ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam