11/12/2013 | Yazar: Kaos GL

IGLHRC’nin New York’taki Birleşmiş Milletler binasında düzenlenen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlamasına CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur katıldı.

CHP’li Melda Onur: LGBT Örgütleri Direne Direne Kazanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu IGLHRC’nin New York’taki Birleşmiş Milletler binasında düzenlenen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kutlamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur katıldı. ABD’nin BM Büyükelçisi Samatha Power’ın düzenlediği toplantıya katılan Onur, CHP’nin yerel seçimlerde LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) adayları olacağını söyledi.
 
“LGBT’ler Giderek Güçleniyorlar”
Spor alanında yaşanan homofobi, transfobi ve dayatılan cinsiyet ikilikleriyle mücadele etmeye odaklanan toplantıda Melda Onur, eşcinsel olduğu için görevden alınan hakem Halil İbrahim Dinçdağ davasından da bahsetti. Onur, hükümetin LGBT’lere yönelik şiddeti görmezden geldiğini belirterek LGBT’lerin hasta olarak görüldüğünü anlattı. LGBT hareketinin Türkiye’de gittikçe daha görünür olmasıyla ilgili Onur şöyle konuştu.
 
“Tüm bunlar sürerken Türkiye’de LGBT örgütleri giderek güçleniyorlar, giderek farkındalıklarını artırıyorlar. Ve bu farkındalıkta özellikle yaz aylarında Türkiye’de bütün dünyanın izlediği Gezi olaylarının etkisi çok büyük oldu. Eskiden marjinal alanda diyebileceğimiz hareket bugün anaakıma girdi ve ciddi bir farkındalık yarattı. Aslında şunu söyleyebiliriz; direnmek bizim için bu yazın mottosuydu. Direne direne kazanacağız diyorlardı. LGBT örgütleri de öyle. Direne direne kazanıyorlar.”
 
Yerel Seçimlerde CHP’den LGBT Adaylar Olacak
Melda Onur, CHP olarak LGBT örgütlerine destek verdiklerini, LGBT sorunlarına ilişkin araştırma önergeleri sunduklarını belirterek anayasa ve nefret suçları yasasına cinsel yönelim ifadesinin eklenmesi taleplerinin hükümet tarafından olumlu karşılanmadığını söyledi.
 
Yerel seçimlerde LGBT’leri desteklediklerini belirten Onur, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel seçimlerde belediye meclislerine LGBT adaylarımız olacak ve bunların kazanacağını umuyoruz,” dedi.
 
Bu haber LGBTI News Turkey’in desteğiyle hazırlanmıştır.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam