10/10/2008 | Yazar: Barış Sulu

[[ /resim/Yazarlar/cicikiz5.jpg]] Aklı karıştı Cici kızın, hayatta bu kadar çok mu maske vardı ki? Dört yıl evvel ilk defa gittiğinde, mini minnacık sahil kasabasına, hiç umudu yoktu; halasının babaannesinin ve kuzenlerinin yanında kalırken kendine arkadaş edinebileceğine dair en ufak bir umudu yoktu. O kadarda önemli değildi zaten.

[[ /resim/Yazarlar/cicikiz5.jpg]]

Aklı karıştı Cici kızın, hayatta bu kadar çok mu maske vardı ki? Dört yıl evvel ilk defa gittiğinde, mini minnacık sahil kasabasına, hiç umudu yoktu; halasının babaannesinin ve kuzenlerinin yanında kalırken kendine arkadaş edinebileceğine dair en ufak bir umudu yoktu. O kadarda önemli değildi zaten.

KAOS GL - 10/10/2008

Irmak Günal - Ankara

Kırık dökük, pembesi gitmiş ve kala kala tozu kalmış hayalleri ve düşlerinde gördüğü iyi arkadaşlar ve sevgili yetiyordu ona. Birdenbire arkadaş edindi sahil kasabasında… Bağlanmayı ne kadar çok isterse istesin, bağlandığı zaman terk edilme, yalnız bırakılma korkusundan kaçardı bağlandığı kişiden; bu kişi arkadaş ya da sevgili olabilirdi.

Burada yazını geçiren bir kaç arkadaş buluvermişti, Cici kız. Bu bir kaç arkadaş sayesinde kasabada tatilini yapan diğer genç tatilcileri, tanımaya başlamıştı. Aniden ve sonunda bu tatil kasabasının da ‘Cici kız’ı oluvermişti.

Ne olursa olsun umudunu yitirmemek için elinden geleni yapmaya özen gösteriyordu! Ve tekrar yaşama geri döndü Cici kız bir sürü arkadaşla beraber! Ertesi sene müthiş bir grup oluşturdu kendine. Hem de önceki sene çok havalı bulduğu insanlar bile Cici kızla takılıyorlardı. Cici kız çok mutluydu ve uzun zamandır ilk defa bu mutluluğunun uzun süreceğinden emindi. Ama Tanrı bunun daha fazla sürememesi gerektiğine karar vermiş olacak ki ondan sonra ki sene havalı arkadaşlarından biri Cici kız’a gıcık gitti ve Cici kızın çevresindeki bütün arkadaşlarını Cici kızın kötü olduğuna inandırıp, onun yalnız kalmasına neden oldu.

Bu da yetmez gibi Cici kızı ne zaman görse onu aşağılıyor ve hakaretler savuruyordu! Cici kız hayatı boyunca hiç bu kadar mutsuz olmamıştı-olmuştu ama olmadığına inanmaya çalışıyordu- ve yine kırık dökük tozpembe hayalleri ve düşlerinde görebildiği arkadaşları vardı sadece!

Cici kız o sene evine döndü ve okula başladı! Önceki sene çok başarılı olmasına rağmen bu dönem başarılı olamamıştı Cici kız ve mutsuzluğu iki katına çıkmıştı! Ama 2. dönemde Cici kız eski halini hatırladı -çevresinde hiç insan olmasa da yaşanılabileceğini- ve böylelikle kurtardı notlarını ve okul birinciliğiyle bitirdi seneyi!

‘ve yine yaz geldi.’ dedi Cici kız havalı arkadaşlarının kötü arkadaşı yüzünden dönmek istemedi. O -ne olursa olsun çok sevdiği mini minnacık- sahil kasabasına! Bir gün o havalı arkadaşlarından biriyle karşılaştı ve kötü arkadaşının gelmeyeceğini öğrendi! Hemencecik her şeyini hazırlayıp, o sahil kasabasının yolunu tuttu! Ama şunu fark etti önceki sene o kötü arkadaş yüzünden Cici kızın yüzüne bakmayan herkes Cici kıza ‘Hoş geldin canım, cicim’ deyip, bağrına basıyordu!

Aklı karıştı Cici kızın, bu nedenle hayatta bu kadar mı çok maske vardı ki? Görünce onların çokluğunu çok şaşırdı! Ve bunaldı böyle bir yaşamdan. Yaşanılacak hayat ve bizlere küçükken anlatılan masallarda bunlardan yok. Ben o masallardan birinin içine girip yaşamak istiyorum. Ve o masalı ben yazmak istiyorum. Ya da hemen şimdi bağırmak, ‘Yeter, bıktım sizlerden ve o lanet maskelerinizden. İndirin canınızı acıtmayacağım ama eğer indirmezseniz o maskelerinizi lime lime edeceğim.’ diye düşünerek, tatilinin sonuna vardı.

Ve bavulunu, kedisini, kırık dökük, pembesi gitmiş tozu kalmış hayallerini, düşlerini alıp gitti, bürokrasi kokan şehrine…

İlgili yazılar:

[[Cici Kız - Kısım Dört - "Farkına varmıştı biseksüeldi"]]

[[Cici Kız - Kısım Üç]]

[[Cici Kız - Kısım Bir]]

[[Cici Kız – Kısım İki]]

Etiketler:
İstihdam