31/08/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Hong Kong'da gerçekleşmesi planlanan 11. Gay Games, Çinli milletvekillerinin homofobik söylemleri nedeniyle tehdit altında.

Çin’in homofobik siyasetçileri Hong Kong Gay Games’i tehdit ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hong Kong’ta 11-19 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek 11. Gay Games (Eşcinsel Oyunları) Çinli milletvekillerinin homofobik söylemleri nedeniyle tehdit altında.

Washington Post’tan Thodora Yu’nun özel haberinde, Pekin yanlısı vekil Junius Ho’nun Gay Oyunları’nı “utanç verici” ve güvenlik yasasını ihlal edebilecek “koyun postu giymiş bir kurt” olarak nitelendirdiğini söylüyor.

Haberinde Yu, Başka bir milletvekili Priscilla Leung’un da eşcinselliğin “hoşgörebileceğini” ancak teşvik edilemeyeceği açıklamasına da yer veriyor bununla birlikte Hong Kong hükümetinin, Pekin’in homofobik söylemlerini tasvip etmediği cevabını aktarıyor.

Gey Games’e karşı Çin’in bu homofobik müdahalesi, Mayıs ayında Çin Halk Kongresi’nin özerk bölge olan Hong Kong'da “ayrılıkçı, hükümeti devirmeye yönelik hareketler, terörizm ve yabancı müdahaleye” karşı önlemler içeren ulusal güvenlik yasasını onaylanmasıyla mümkün oldu.

İlk kez bir Asya ülkesinde gerçekleşmesi planlanan Gay Games’in bir önceki durağı Paris’te 2018 yılında düzenlendi.



Etiketler: insan hakları, spor, dünyadan
İstihdam