08/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Katil zanlısı İlker Karataş trans seks işçisi Günce Hatun’u silahla vurarak ‘kasten’ öldürdü ama ceza yine ‘haksız tahrik’ indirimiyle isteniyor

Katil zanlısı İlker Karataş trans seks işçisi Günce Hatun’u (19) silahla vurarak “kasten” öldürdü ama ceza yine “haksız tahrik” indirimiyle isteniyor
İstanbul Beylikdüzü Bizimkent Köprüsü’nde 15 Aralık 2012’de Günce Hatun’u silahla vurarak öldüren tutuklu İlker Karataş’ın iddianamesi hazırlandı.
 
Cinayeti itiraf eden tutuklu Karataş için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 15 Aralık 2012 tarihinde yol kenarında bekleyen Günce’yi İlker Karataş’ın aracına aldığı kaydedildi.
Başsavcılık “kasten öldürme”den istenecek cezaya “haksız tahrik” indirimi yapabilmek için cinayet anını iddianamede şöyle hikâyelendirdi: Arabasının camının kırıldığını gören şüpheli, haksız bir fiilin getirdiği hiddet ve şiddetli eylemin etkisi altında kalarak maktul Günce koşarak köprüye çıkmış ve köprü üstünden yere düşerek ölmüştür!
 
Böylece “haksız tahrik” indirimi ile katil zanlısı İlker Karataş için istenen ceza 12 yıldan 18 yıla kadar kaydedilmiş oldu. Karataş için ayrıca cinayeti işlediği silahın ruhsatsız olmasından ötürü de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam