11/10/2023 | Yazar: Kaos GL

CHP Gençlik Kolları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu’nun Eylül ayı Siyasal Söylem Raporu’na nefret mitingini yazdı.

“Cinsel kimlikler üzerinden kişiler kriminalize ediliyor, belirli hakaret unsuru içeren kelimelerle nefret suçu işleniyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu’nun Eylül ayı Siyasal Söylem Raporu dijital ortamda yayımlandı.

Raporda CHP Gençlik Kolları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu ile ortak kaleme aldığı “LGBTİQ+ Hakkında Nefret Yürüyüşü” yazısı yer alıyor.

İç Politika bölümünün altıncı yazısı olarak yayınlanan yazı şöyle:

“2002 yılı seçimleri öncesi Abbas Güçlü ile Genç Bakış Programı'nın konuğu olan Erdoğan, bir öğrencinin sorduğu ‘Bildiğimiz gibi Türkiye'de eşcinsel vatandaşlarımız var, eşcinsel vatandaşlarımıza Avrupa'da olduğu gibi evlilik hakkı gibi başka haklar tanımayı düşünüyor musunuz, kişisel olarak ne düşünüyorsunuz, eşcinsellere haklar tanınmalı mı tanınmamalı mı?" sorusuna verdiği yanıtı akıllara getirelim.

Erdoğan'ın o dönem soruya verdiği yanıt şöyle: ‘Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz.’

Belediye başkanlığı seçimleri öncesi ‘eşcinsellere’ yasal güvence şart diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl Şubat ayında ‘LGBT, yok öyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir’ dedi.

Yıllar içinde ne değişti?

İstanbul’da Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun düzenlediği LGBTİ+’ları hedef alan “Büyük Aile Buluşması “adı altında Saraçhane’de bir nefret mitingi yapıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun da (RTÜK) yürüyüşe destek verdiği video, internet sitesinde kamu spotu kategorisinde yayımladı. Mitinge birçok kuruluş ile cemaat ve tarikatlar destek verdi.

Sosyal medyada yürüyüşe tepki gösterenler #NefretYürüyüşüneHayıretiketiyle paylaşımda bulunurken akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın LGBTİ+’lar hakkında söylediği sözler geldi.

AKP iktidarının körüklediği nefret dili ve LGBTİ+ karşıt politikalar ve eylemler her gün daha da derinleşmektedir. Bunların sonucunda ülkemizdeki LGBTİ+’lar artık bir özgürlük temelli varoluş ve hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Mevcut iktidarın ve karanlık zihniyetlerin doğrudan hedef gösterdiği LGBTİ+’lar sokakta, kampüste ve iş yerlerinde bir yaşam mücadelesi vermektedir.

Bu nefret yürüyüşü, akıllara bu yıl birçok ilde yasaklanan ve türlü bahanelerle engellenen, toplumun genel yapısının bozulması, ahlaki yozlaşma, mevcut aile yapısına zarar verme gibi yaftalarla LGBTİ+’lar ve Onur Yürüyüşü açıkça hedef gösterilmekte ve polis müdahalesi ile şiddete maruz bırakılmaktadır.

AİHM içtihatlarında da belirtildiği gibi gerçekleştirilen hiçbir nefret mitingi veya nefret söylemi asla ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemez. ‘Büyük Aile Yürüyüşü’ adı altında gerçekleştirilen nefret mitinginin asıl amacı insan haklarını görmezden gelen bir azınlığın nefretini yasallaştırma çabasıdır. Cinsel kimlikler üzerinden kişiler kriminalize edilmekte, belirli hakaret unsuru içeren kelimelerle nefret suçu işlenmektedir.

Kimliğimizin, dinimizin, cinsel yönelimimizin, dilimizin ve ırkımızın hiçbir önemi yoktur. Bilinmelidir ki:

Türkiye Cumhuriyeti’ne mensup her yurttaşın ötekileştirme, hedef gösterme olmadan eşit, özgür ve güvenli bir yaşama sahip olma hakkı vardır. Bizler her daim insan haklarının savunucusu olacağız.”

CHP Gençlik Kolları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun “Unutmayalım ki, LGBTİ+ hakları insan haklarıdır!” diyerek paylaştığı raporun içindekiler kısmı şöyle:

İç Politika

Türkiye’deki Mülteci ve Yabancı Sorunu – CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu

“150 Liralık Market Kartı İle Terör Örgütüne Destek” Davası – CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu

Muhalif Gazeteciye Af Yasasının da Yararı Olmaz! – CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu

Alkol Yasağı – CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu

Madımak Davası – CHP İstanbul Gençlik Kolları

LGBTİQ+ Hakkında Nefret Yürüyüşü – CHP Gençlik Kolları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu & CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu

Sel Felaketi – CHP İstanbul Gençlik Kolları

İstanbul’da Yürüyen Merdiven Krizi(!) – CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu

Ekonomi

KYK Burs ve Kredi Zam Beklentisi – CHP İstanbul Gençlik Kolları

Bir Seçim Vaadi Ücretsiz Yemek – CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu

Orta Vadeli Program ve Gelir Dağılımı – CHP İstanbul Gençlik Kolları

Dış Politika

Hindistan, Tartışmaların Artması Üzerine Kanadalılara Yönelik Vizeleri Askıya Aldı – CHP Youth & CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu

Erdoğan, Gerekirse Türkiye’nin AB ile Yollarını Ayırabileceğini Söyledi – CHP Youth & CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu

CHP İstanbul Gençlik Kolları Siyasal Söylem Komisyonu’nun Eylül ayı Siyasal Söylem Raporunu buradan inceleyebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya, eğitim, aile, siyaset
İstihdam