27/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Pembe Yakalılar tarafından düzenlenen etkinlik, 2 Nisan Salı saat 19.30’da gerçekleşecek.

“Cinsel özgürlük ve adaletin inşasını konuşmak için Şişli’de buluşuyoruz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’ların çalışma yaşamındaki sorunlarını sendikal hareketin gündemine taşımaya ve çözümler üretmeye odaklanacak etkinliğin moderatörlüğünü Aylime Aslı Demir yapacak, etkinliğin konuğu ise Paul Reynods olacak.

Etkinliğin duyurusu şöyle:

“Sendikalar neden cinsel ve bedensel özgürlük mücadelesinin bir parçası olmak zorunda?

Cinsel özgürlük ve adalet politikasının düşmanca veya kayıtsız ortamlarda nasıl inşa edilebileceğini konuşacağımız bu buluşmada Batı demokrasilerinde bu hakların tanınma yolculuğunu izleyip, stratejik dersler çıkaracağız. Ayrıca, cinsellik etrafındaki çağdaş mücadelelerin karşılaştığı zorlukları inceleyerek, etik ve açık bir cinsel topluma doğru sürekli değişim ve dönüşüm potansiyelini değerlendireceğiz.

Değişim, sadece LGBTİ+’ların bir araya gelmesiyle değil, aynı zamanda sendikaların dönüşmesiyle de mümkün olacak. Bu nedenle etkinlik; Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Mersin şehirlerinde faaliyet gösteren sendikalarda, sendika yönetimleriyle, sendikalı olmak isteyen, kadın ve LGBTİ+ hakları çalışanlarla bir araya gelerek güncel çalışmaları ve ihtiyaçları ele alıyor, sendikalardaki iyi örneklerin geliştirilerek sendikal hareketin nasıl dönüşeceğini tartışmaya açıyor”

Etkinlik süresince ardıl çeviri yapacak. Etkinliğe katılmak için formu doldurmanız gerekiyor.

Paul Reynolds Kimdir?

Paul Reynolds, Edge Hill Üniversitesi'nde İngiltere'de Sosyoloji ve Sosyal Felsefe bölümünde çalışmaktadır. Cinsellik ve cinsel politika, etik ve farklılık; sınıf ve siyasi eleştiri; entelektüellerin rolü ve sorumlulukları konularında Marksizm ve radikal felsefe/sosyal kuram alanlarında uzmandır. Şu anda cinsel onay, okur-yazarlık ve iyilik hali ile kültürel materyalizmin gücü üzerine eleştirel çalışmalar geliştirmektedir. Uluslararası Cinsel Etik ve Politika Ağı'nın eş-yürütücüsüdür ve dergisinin editörüdür. Tarihsel Materyalizm Cinsellik ve Siyasi Ekonomi Ağı'nın da eş-yürütücülerinden olan Reynolds, aynı zamanda Kültürel Farklılık ve Sosyal Dayanışma'nın Eş-Direktörlüğünü yapmaktadır.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam