24/11/2006 | Yazar: Kaos GL

"Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Ulusal Kongresi"nin ana teması "Cinsel Sağlık, Engeller ve Çözümler".

"Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Ulusal Kongresi"nin ana teması "Cinsel Sağlık, Engeller ve Çözümler". Kongrede cinsel sağlık, üreme sağlığı, cinsel haklar ve eğitim, cinsel işlev sorunları, tedavileri, cinsellikte disiplinlerarası yaklaşımlar tartışılacak. Kongrenin son gününde eşcinsellik üzerine iki oturum gerçekleşecek.

KAOS GL

Cinsellik ve Cinsel Tedaviler 6. Ulusal Kongresi, bugün (24 Kasım) İstanbul'da başlıyor. Kongrenin bu yılki ana teması "Cinsel Sağlık, Engeller ve Çözümler".

24–26 Kasım tarihlerinde, İstanbul'daki Ceylan Inter-Continental Oteli'nde düzenlenen kongredeki oturumlar, şu üç ana konuda gerçekleşecek:

* Cinsel sağlık, üreme sağlığı, cinsel haklar ve eğitim

* Cinsel işlev, sorunlar ve tedavileri

* Cinsellikte disiplinlerarası yaklaşım

Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği'nin (CETAD) iki yılda bir düzenlediği ulusal kongre, cinsellik alanında etkinliklerini sürdüren dernek, vakıf ve kuruluşlar ile profesyonel kişi ya da kurumların bir araya gelmesini, cinsellik ve cinsel tedaviler alanındaki sorunları kendi perspektifleriyle ortaya koyarak çalışmalarını, etkinlik ve hizmetlerini tanıtmalarını, ayrıca ortak hedefler doğrultusunda yeni işbirliği olanaklarının yaratılmasını hedefliyor.

Kongrede, Cinsel Sağlık için Dünya Seksoloji Derneği Başkanı Eusebio Rubio-Aurioles ve Kinsey Enstitüsü'nden Cinsiyet, Cinsellik, Üreme Araştırmaları başkan yardımcısı Stephanie Sanders, RAINBO Kuruluşu'ndan Dr. Nahid Toubia'yla cinsel tedaviler konusundaki önemli uzmanlardan Sandra Leiblum gibi konuşmacılar da katılıyor.

Kongrenin son gününde ‘Psikiyatrinin Eşcinselliğe Tutumu’ başlıklı bir oturum gerçekleşecek. Sabahki oturumun başlığı ‘Ailelerle Çalışmak’ konuşmacıları ise Yankı Yazgan ve Şahika Yüksel olacak. Öğleden sonraki oturumda ise ‘Sorunlar ve Çözümler’ konuşulacak. Moderatörlüğünü Kürşad Kahramanoğlu’nun yapacağı oturuma Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nden Yeşim Tuba Başaran, Sedef Çakmak, TPD’den Mustafa Sercan ve CETAD’dan Umut Mert Aksoy konuşmacı olarak katılacak.

*Haberle ilgili web sitesi:

http://www.cetadkongre2006.org/?sayfa=program



Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret