05/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin cinsel/cinselleştirilmiş şiddet konularında destek başvuru hattı aramaya açıldı.

Cinsel Şiddetle Mücadele Başvuru Hattı açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel şiddete maruz bırakıldaysanız ya da bırakıldığınızı düşünüyorsanız hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 11:00 – 17:00 arasında 05495991519 numaralı telefondan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği Başvuru hattını arayabilir arayabilir, basvuru@cinselsiddetlemucadele.org üzerinden Cinsel Şiddet Destek Sistemine ulaşabilirsiniz.

Cinsel/cinselleştirilmiş şiddet türleri arasında cinsel taciz, cinsel saldırı, ısrarlı takip ve tehdit (fiziki ve/veya sosyal media) çocuklukta yaşanan cinsel istismar, çevrim içi cinsel şiddet, cinsel sağlığın ihlali, partner şiddeti, cinsel yönelim/cinsiyet kimliği temelli şiddet sayılıyor.

Hat ne yapıyor?

CŞMD Sosyal Hizmet Uzmanı eşliğinde cinsel/cinselleştirilmiş şiddet konularında ihtiyacı birlikte belirliyor, destekleyecek mekanizmalara ve psikolojik danışmanlık taleplerine yönelik ilgili destek birimlerine yönlendirme yapıyor. Hukuki konular için avukuta yönlendiriyor ve ihtiyaç olan hukuki bilgiye erişimi sağlıyor.

Tüm destek süreci danışanla birlikte planlanıyor ve sonlanıyor. Cinsel destek sistemi başvuru süreçleri erişilebilir sağlık hizmetleri, hukuki süreçler vb. konularda psiko-sosyal destek talebiniz ve bu konularda ilgili sorularınız için ulaşabileceğiniz hatla ilgili desteklerin tamamı ücretsiz.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet, cinsellik
İstihdam