10/05/2017 | Yazar: Kaos GL

12. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın açılış konuşmasını kazanımların kırılganlığını ve direnişini sorgulayarak Mustafa Özbilgin yapacak.

Cinsellik ve emek alanında yasal düzenlemeler evrensel bir ilerleme ifade ediyor mu? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Emeğin Queer Politikası” başlığıyla düzenlenen 12. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın açılış konuşmasını kazanımların kırılganlığını ve direnişini sorgulayarak Mustafa Özbilgin yapacak.

“Emeğin Queer Politikası” başlığıyla 13-14-15-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek 12. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın programı açıklandı. 13 Mayıs Cumartesi günü TÜMBELSEN Konferans Salonu’nda başlayacak olan programın açılış konuşmasını Mustafa Özbilgin yapacak. 

Özbilgin, buluşmanın açılış konuşmasında cinsellik ve emek konusunu, emek piyasalarında cinsel kimlik ve yönelim eşitliğinin kırılganlığı ve bu kırılganlığa karşı direnç ve direniş geliştirme yöntemleri üzerinden irdeleyecek. Emek piyasalarında cinsel kimlik ve yönelim eşitliğine yöneltilen meydan okuma ve saldırıların neoliberal temellerini açıkladıktan sonra Judith Butler ve Pierre Bourdieu’nün sosyal değişim kuramlarını kullanarak cinsel kimlik ve yönelim eşitliği için mücadele ve bu konudaki kırılganlığa karşı direnç ve direniş geliştirme biçimlerine değinecek. Yönetim ve organizasyon çalışmaları alanının cinsel kimlik ve yönelim eşitliğinin inşasında üstlenebileceği sorumluluklardan söz edecek.

Mustafa Özbilgin kimdir?

Lisans eğitimini 1993’te Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Özbilgin, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetim ve Geliştirme programında yaptı. Doktorasını ise tarihi 1800’lere dayanan Bristol Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler alanında tamamladı. 2010’dan bu yana Brunel Üniversitesi (Londra) – İnsan Kaynakları Yönetimi’nde profesör olarak akademik hayatını sürdürüyor. Bunun yanında Universite Paris-Dauphine ve Koç Üniversitesi’nde kürsüsü bulunmakta ve geçmişte New York’ta Cornell Üniversitesi, Avustralya’da Macquire Üniversitesi, Japonya’da Japan Institute for Labour Policy and Training (Japon Enstitüsü Emek Politikası ve Eğitimi), Paris’te Patheon-Assas Üniversitesi, İsviçre’de St. Gallen Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Sidney Üniversitesi’nde konuk hoca olarak görev yaptı.

İş hayatında eşitlik, çeşitlilik, kapsayıcılık ve emek üzerine karşılaştırmalı ve uluslararası araştırmalar yürüten Özbilgin, European Academy Management ve British Journal of Management gibi önde gelen yönetim ve işletme dergilerinin de yazı işleri müdürlüğünü yapıyor.

Birçok kitap ve makalede hem yazar hem editör olarak imzası bulunan Özbilgin, KaosQ+ Emek temalı 5. Sayısı için de bir makale yazdı.

12. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın tam programı için tıklayınız.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam