07/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Af Örgütü insanların güçlenerek cinselliklerini istedikleri gibi yaşama hakkına ilişkin ‘Benim Bedenim, Benim Haklarım’ kampanyası başlattı.

Cinsellik ve Üreme Hakları Tehdit Altında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Af Örgütü insanların güçlenerek cinselliklerini istedikleri gibi yaşama hakkına ilişkin “Benim Bedenim, Benim Haklarım” kampanyası başlattı.
Uluslararası Af Örgütü bugün başlattığı "Benim Bedenim, Benim Haklarım" kampanyası ile dünya genelinde milyonlarca insanın sağlığının ve hayatının hükümetlerin cinsel haklar ve üreme haklarını korumaktaki başarısızlığı yüzünden tehdit altında olduğunu söylüyor.
 
Kontrol, baskı, korku olmadan cinsellik hakları
Benim Bedenim, Benim Haklarım” kampanyası dünya genelinde genç insanları, devlet kontrolü, korku, zorlama ya da ayrımcılık olmadan; sağlıkları, bedenleri, cinsellikleri ve üreme hakları ile ilgili kararları almaları, haklarını bilmeleri ve talep etmeleri için teşvik ediyor. Ayrıca dünya liderlerine görevlerini hatırlatmayı ve sağlık hizmetlerine erişim de dahil olmak üzere bu konuda yapıcı adımlar atmaları gerektiğini hatırlatıyor.
 
İki yıl sürecek kampanya süresince, Uluslararası Af Örgütü cinsel ve üreme haklarının reddedildiği farklı ülkelerle ile ilgili raporlar yayımlayacak.
 
Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, “21. yüzyılda bazı ülkelerin çocuk evliliklerine ve evlilik içi tecavüze göz yummaları, diğerlerinde kürtajın yasaklanması, evlilik dışı cinsel ilişkinin ve eşcinselliğin yasaklanması hatta ölümle cezalandırılması inanılmaz. Devletlerin harekete geçmeleri gerekiyor – sadece baskıcı kanunlardan kurtularak değil, cinsel ve üreme hakları destekleyerek, bilgi, eğitim ve hizmet sağlayarak ve cinsel şiddetin cezasız kalmasına son vererek” diye konuştu. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam