01/03/2022 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Psikolojik Destek Ağı eğitimlerinde cinsiyet kimliği ve psikoterapide ele alınması konuşuldu.

Cinsiyet kimliği, psikoterapide nasıl ele alınıyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği Psikolojik Destek Ağı’ndaki uzmanlara yönelik 2022 dönemi sürekli eğitimlerin ikinci oturumu 21 Şubat’ta Seven Kaptan’la gerçekleştirildi. Ağ’dan 10 uzmanın katıldığı eğitimde cinsiyet kimliğinin psikoterapide söz konusu olduğu başvurularda başından sonuna kişilere nasıl yaklaşılması gerektiği detaylı bir şekilde anlatıldı.

Trans şemsiyesi altındaki kişilerin Türkiye’deki sağlık sistemi içerisinde sağlanan hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin hangi yollardan geçebileceğinin aktarıldığı eğitimde bu sürece başlamadan önce, esnasında ve sonuna kadar ruh sağlığı uzmanlarının bir rehber konumunda olması gerektiği vurgulandı.

Cinsiyet kimliğinin ne olduğuna dair ruh sağlığı uzmanlarının bir karar verme yetkisinin olmadığı, bu beyanın yalnızca kişiler tarafından verilebileceğinin altı çizildi. Ruh sağlığı uzmanlarının bulunması gereken konumun kişinin cinsiyet kimliğiyle ilintili olarak yaşadığı sıkıntıları incelemek ve bunlar üzerine çalışmak olduğu belirtildi.

Eğitimin son kısmında non-binary danışanlar ve onların ihtiyaçları hakkında konuşuldu ve soru-cevap kısmıyla eğitim sonlandı.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam