19/10/2023 | Yazar: Kaos GL

“What is Gender / Cinsiyet Nedir?” sergisinin Türkiye ayağı 24 Ekim – 7 Kasım tarihlerinde izleyene açık olacak.

“Cinsiyet Nedir?” sergisi 24 Ekim’de açılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası “What is Gender?” sergisinin İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye ayağı, 24 Ekim’de izleyene açılacak. İlki İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen serginin ikincisi İstanbul Karaköy, Zülfaris’te sanatseverlerle buluşacak.

“What is Gender / Cinsiyet Nedir?” sergisinin Cenevre ayağında Gilles Grassioulet küratörlük yaparken İstanbul ayağında Grassioulet’in yanısıra Şanel Şan Sevinç de küratörlük görevini üstleniyor. Serginin koordinatörü ise Cenevre sergisine sanatçı olarak da katkı sunmuş Nilgün Sabar.

İstanbul ayağının küratörleri Grassioulet ve Sevinç’in altı İsviçreli ve sekiz Türk sanatçıdan oluşturduğu sergi aynı zamanda çevrimiçi olarak Artcrowd İstanbul Dijital Sanat Galerisi’nden de ziyaret edilebilecek. Serginin İstanbul’un ardından Lille, Şikago, Londra, Dakar ve Havana’da düzenlenmesi planlanıyor.

Sergiye katkı sunacak sanatçılar Burcu Aksoy, Amina Belkasmi, Christine Berchadsky, Banu Birecikligil, Cecilia Campeas, Gilles Dusabe, Alix Martin, Ali İbrahim Öcal, Chiara de Rocchi, Nilgün Sabar, Yonca Saraçoğlu, Adrien Savigny, Gülay Semercioğlu, Emre Yıldır olarak açıklanırken açılış gecesi performansını çello sanatçısı Taylan Aygar icra edecek.

Farklı disiplinlerden sanatçı ve tasarımcılar sergi süresince çeşitli performans ve workshoplar düzenleyecekler. Ayrıca serginin belgeselini yönetmen Ferize Çetin çekecek.

7 Kasım’a kadar Zülfaris Karaköy’de açık olacak sergiyi 24 Ekim Salı günü 18:00 itibariyle görebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam