25/10/2023 | Yazar: Gözde Demirbilek

İlki İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Uluslararası “What is Gender?” sergisinin ikincisini 7 Kasım’a kadar Zülfaris Karaköy’de açıldı.

“Cinsiyet Nedir?” sergisi açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlki İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Uluslararası “What is Gender?” sergisinin ikincisi dün (24 Ekim) İstanbul Karaköy, Zülfaris’te açıldı.

Burcu Aksoy, Amina Belkasmi, Christine Berchadsky, Banu Birecikligil, Cecilia Campeas, Gilles Dusabe, Alix Martin, Ali İbrahim Öcal, Chiara de Rocchi, Nilgün Sabar, Yonca Saraçoğlu, Adrien Savigny, Gülay Semercioğlu, Emre Yıldır’ın işlerinin sergilendiği açılış gecesi performansını çello sanatçısı Taylan Aygar icra etti.

“What is Gender / Cinsiyet Nedir?” sergisinin Cenevre ayağında Gilles Grassioulet küratörlük yaparken İstanbul ayağında Grassioulet’in yanısıra Şanel Şan Sevinç de küratörlük görevini üstlendi. Serginin koordinatörü ise Cenevre sergisine sanatçı olarak da katkı sunmuş Nilgün Sabar.

İstanbul ayağının küratörleri Grassioulet ve Sevinç’in altı İsviçreli ve sekiz Türk sanatçıdan oluşturduğu sergi aynı zamanda çevrimiçi olarak Artcrowd İstanbul Dijital Sanat Galerisi’nden de ziyaret edilebilecek. Serginin İstanbul’un ardından Lille, Şikago, Londra, Dakar ve Havana’da düzenlenmesi planlanıyor.

Farklı disiplinlerden sanatçı ve tasarımcılar sergi süresince çeşitli performans ve workshoplar düzenleyecekler. Ayrıca serginin belgeselini yönetmen Ferize Çetin çekecek.

7 Kasım’a kadar Zülfaris Karaköy’de açık olacak sergiyi Pazartesi hariç her gün 11:00 – 18:00 saatlerinde görebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam