09/05/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Lubunyanın yanından haber yapanı başımızın üzerinde taşıdığımız gastelerin LGBTİ gündemi bugün pek bir umutlu…

Cinsiyetsiz bir dünyanın ilk adımları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lubunyanın yanından haber yapanı başımızın üzerinde taşıdığımız gastelerin LGBTİ gündemi bugün pek bir umutlu…

Haftanın ikinci günü gastelerin LGBTİ gündeminde, biri Türkiye’den diğeri Amerika’dan birer haber ve Ankara’nın gayriresmi gazetesi Solfasol’den bir köşe yazısı var kıymetli okur.

Lubunyanın yanından haber

Evrensel ve Birgün Gazeteleri, İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) düzenlenmesi planlanan “Onur Yürüyüşü”nün OHAL bahane edilerek rektörlük tarafından yasaklanmasını sayfalarına taşımış.

 İTÜ Cinsiyet Kimliği Ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı'nın sosyal medya hesaplarından duruma ilişkin tepkisini de paylaşan gazeteler, muktedirin değil lubunyanın yanından yapmış haberi, teşekkürü borç biliriz.

Cinsiyetsiz dünyanın yeni adımları

Sıradaki haber Amerika’dan… Posta Gazetesinin magazin sayfasında yer verdiği bu haberin başlığı; “Cinsiyetsiz Ödül”. MTV Film ve TV Ödülleri gecesinde “cinsiyetsiz ödül” verildiğini ve sinema ödülleri tarihinde bir ilke imza atıldığını paylaşıyor okurlarıyla.

Cinsiyetsiz ödüllerin verilmesi yeterince şugar değilmiş gibi ilk cinsiyetsiz ödülü, “filmde eşcinsel karakterler olduğu için” birkaç ülkede gösterilme girmesi yasaklanan “Güzel ve Çirkin” filminin oyuncusu Emma Watson’a verildi. Posta’nın haberi motive edici, cinsiyet dayatmasının olmadığı bir dünyanın -belki- ilk adımlarını okumak güne güzel başlama olanağı tanıyor.

Ostim’de gey bir işçi

Ankara’nın Gayriresmi Gazetesi Solfasol’ün yeni sayısından bir köşe ile devam edelim. LGBTİ aktivisiti Berkay Karakaplumbağa’nın, Solfasol’ün yeni sayısındaki Ostim Ringi 234 isimli bir yazısına bakalım.

Yaklaşık altı aydır OSTİM'de dış ticaretle uğraşan bir şirkette çalıştığını ve yeni bitirdiği sanat tarihi bölümünün ardından boşta kalıp depresyona girmemek bu işe başladığını yazmış. Yazısında, LGBTİ hareketi içinden bir gey olduğunu da belirten Berkay Karakaplumbağa, Ostim’i, çalışma koşullarını, işçileri cinsiyet körü olmadan izlemiş, aktarmış. Kentin Emeği dosyasındaki Ostim Ringi 234 yazısını okumak için Solfasol’ü edinin.

Çarşamba günü yeniden burada görüşmek üzere.


Etiketler: medya
nefret