25/02/2007 | Yazar: Kaos GL

Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı LGBT Kulübü kuruldu.

Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı LGBT Kulübü kuruldu. Yakın zamanda eşcinsel temalı film gösterimleri, söyleşi, panel ve sempozyumlar düzenleyecek olan kulüp üniversitenin psikolojik danışma birimiyle ortaklaşa çalışıp eşcinsel bireylerin açılma süreçlerinde destek olmayı da amaçlıyor. Bilgi Gökkuşağı LGBT Kulübü Türkiye’nin ilk resmi üniversite topluluğu.

KAOS GL - 24 Şubat 2007

Türkiye’nin ilk resmi üniversite topluluğu “Bilgi Gökkuşağı LGBT Kulübü” kuruldu. Klübü kuran öğrenciler aşağıdaki açıklamayı hazırladılar.

Bir ilki başardık

Yıllar yılı, ama açıklık ama idari sorunlar nedeniyle bir türlü resmi olarak kurulamamıştı bir LGBT kulübü üniversite sınırlarında. 90’ların ikinci yarısından beri Türkiye’de pek çok üniversitede LGBT hakları adına etkinlikler gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmekte. Ancak bu gruplar bahsi geçen ya da başka nedenlerden ötürü varlıklarına resmiyet kazandıramamışlardı. Şartlar hepimizin azar azar çabalarıyla iyileştirildi, insanlar birbirlerinden güç aldı, bir araya geldi. Bu elbette ki sadece Bilgi Üniversitesi’nde okuyan bizlerin çabalarıyla değil, LGBT hareketine görünürlük kazandıran, emekleriyle güç katan her birimizin çabasıyla gerçekleşti.

Böyle bir çalışma hepimizin ihtiyacıydı. Açılmazsak heteroseksüel varsayıldığımız bir yapıda, kimliklerimizle barışık bir biçimde yaşamak çok güçtü çünkü. En zorlayıcı olan da, insanın kendini çirkin ördek yavrusu gibi görüp, yapayalnız hissetmesiydi. Ama gerçekler öyle değildi. Kendimize güvenimizi kazandıkça, homofobimizle yüzleştikçe, hislerimizin yanlış olmadığını anlayıp bizler gibi hisseden başka insanların da varlığını bildikçe ve gördükçe birer kuğuya dönüşecektik. Bu yüzden bir grup çirkin ördek yavrusu kuğuya dönüşmek ve başka çirkin ördek yavrularını da bulup kuğuya dönüştürmek için bir araya geldik.

Aylar öncesinden birkaç kişiyle başlayan çabalamalarımız, süreç içinde sayımızın artmasıyla devam etti. Haftanın her Cuma günü gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızda, yapmak istediklerimizin bir listesini çıkarıp, okulumuzu biz LGBT bireyler için nasıl daha üretken ve sorunsuz bir biçime dönüştürebileceğimizi tartıştık, kendimize amaçlar koyduk. Okul içinde yaşanan, gerek hocalardan, gerek okul yönetiminden, gerekse tanıdığımız ya da tanımadığımız insanlardan gelebilen homofobik tutum ve yaklaşımların tüketilebilmesi adına bir dizi etkinlik planladık. LGBT temalı film gösterimleri, çeşitli söyleşiler, yaşadığımız sorunlara dikkat çekmeyi planlayan paneller, sempozyumlar, okulun psikolojik danışma birimiyle beraber çalışıp LGBT bireylerin açılma, kendiyle barışma gibi süreçlerinde destek olması adına hazırlamayı düşündüğümüz broşür çalışması, başka kulüplerle de beraber yapacak olduğumuz etkinlikler bunlardan bazıları.

Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı LGBT kulübü kuruldu ve amaçladıklarına ulaşabilmek adına çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek…

Bir ilki başardık ve bundan ötürü tüm LGBT bireyler adına gurur duyuyoruz. Darısı, başka üniversitelerdeki arkadaşlarımızın başına…

Bilgi Gökkuşağı LGBT Kulübü


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret