25/07/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Av. Rozerin Seda Kip, hukuken korunması gereken kişilerin İntizar ve Sinem Gedik olduğunu söyledi.

“Çocuğu asıl istismar eden kişi burada babadır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Av. Rozerin Seda Kip, hukuken korunması gereken kişilerin İntizar ve Sinem Gedik olduğunu söyledi.

Yol TV’de Gülsüm Kav’ın sunuculuğunu yaptığı Kadınlara Dair programının bu haftaki gündemlerinden biri Mustafa Ceceli’nin, İntizar ve Sinem Gedik’in özel hayatın mahremiyeti ve çalışma hakkının ihlal etmesi oldu.

İhlale ilişkin konuşmak üzere Av. Rozerin Seda Kip’in konuk olduğu programda, İntizar ve Sinem Gedik üzerinden; özel hayatın gizliliği ilkesinin önemi konuşuldu.

Cinsel yönelim nasıl ahlaka aykırı?

Kip, “Mustafa Ceceli’nin neyden beslenerek ‘koz’ bulduğuna bakmak lazım” dedi:

“Burada çok fazla suç var. Hem hukuka aykırı boyutuyla hem de cezai boyutuyla yani suç teşkil eden çok fazla hareket var. Özel hayatın gizliliği meselesi Ceza Mahkemeleri tarafından çok önemsenen bir ihlal.”

“Erkek burada 'çocuğum istismar ediliyor' diyerek kişilerin rızası olmadan mahrem görüntülere ulaşıyor ve bunu velayet davası için kullanıyor. Ancak, bu çocuk istismar ediliyorsa, bana göre baba tarafından istismar ediliyor. Baba, Türkiye’de "ahlâka aykırılık" olmadığı sürece çocuğu velayetinin anneden alınmadığını bildiği için böyle bir yola gidiyor. Bu durumda hukuken korunacak kişi Sinem Gedik’tir. İntizar’ın da başvuracağı yollar olacaktır ben eminim ki mücadelesini kazanarak çıkacaktır.”

Kip, “İntizar o yapım şirketinin ilk sanatçılarından olmasına rağmen sözleşmesi bu haberlerle birlikte feshedildi. Burada bir ihlal var” derken Kav tarafından yöneltilen, “Bu davalardan hakkını alabilen var mı?” sorusuna “Tabii, yaşadığı iş yerinde yaşadığı ayrımcılık için hukukî yollara başvurarak tazminat alan kişiler olduğunu unutmamak lazım” cevabını verdi.

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

İlgili haberler:

“yılın skandalı” iki kadının birlikte olma ihtimali mi?

İntizar: Mustafa Ceceli suç işliyor

Köşe yazarları “yılın skandalı”nı nasıl değerlendirdi?

Semercioğlu çark etti

Sinem Gedik’in avukatından açıklama

‘Skandal’, mahremiyet ve çalışma hakkı ihlalidir!

Ceceli’nin konserlerine iptal


Etiketler: medya
İstihdam