20/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Akit ve Milat hedef gösterdi; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu Stonewall Çocuk ve Genç Yetişkin Edebiyatı Onur Ödülü sahibi “Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise” kitabını muzır ilan etti.

 Çocuk kitabı “Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise” muzır ilan edildi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Güldünya Yayınlarının; Akit ve Milat başta olmak üzere çeşitli yayınlar tarafından hedef gösterilen çocuk kitabı “Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise”, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun 18 Eylül’de Resmi Gazete’de yayınlanan kararıyla muzır ilan edildi.

Güldünya, en çok ilgi gören kitaplarından biri olan Stonewall Çocuk ve Genç Yetişkin Edebiyatı Onur Ödülü sahibi “Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise”ye gösterilen ilgiye teşekkür ederek “Bir çocuk kitabının poşette satılacak olması ve çocuklara satışının yasaklanması kabul edilemez” dedi.

Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise hakkında

Kitap; sınıf arkadaşlarının, onlardan farklı olduğu için alay ettikleri Morris’i konu alıyor. Moria adında bir annesi ve Moo adında bir kedisi olan Morris süslenmeyi çok seviyor.

Christine Baldacchino’nun yazdığı Isabelle Malenfant’ın resimlediği kitabı Türkçeye Deniz Özülke kazandırdı. Stonewall Çocuk ve Genç Yetişkin Edebiyatı Onur Ödülü alan kitabı Güldünya Yayınları’nda yayınlanmak üzere Arzu Karacanlar ve Ayşe Düzkan hazırladı.


Etiketler: medya, kültür sanat, aile
İstihdam