14/03/2007 | Yazar: Kaos GL

İngiltere’de ilkokullar için hazırlanan yeni ders kitaplarında eşcinsel karakterlere yer verilmesi ülkede büyük bir tartışma başlattı.

İngiltere’de ilkokullar için hazırlanan yeni ders kitaplarında eşcinsel karakterlere yer verilmesi ülkede büyük bir tartışma başlattı. Proje, küçük yaşlardan itibaren eşcinselliğin çocuklar tarafından olağan bir durum olarak algılanmasını hedefliyor.

İngiltere eşcinsel haklarıyla ilgili yeni kanun yönetmelikleri için hazırlık yaparken bazı üniversiteler çıkacak yasalar doğrultusunda ‘çocukları eğiterek, eşcinselliğin gündelik hayatın parçası olan normal bir olgu olduğunu ortaya koymak’ amacıyla ilkokullara yönelik bazı kitapları piyasaya çıkardı.
Küçük yaşlardan itibaren eşcinselliğin çocuklar tarafından olağan bir durum olarak algılanmasını hedefleyen proje kapsamında ilkokullara verilen kitaplarda yer alan hikayelerde eşcinsel kadın ve erkek karakterlere yer verildi.

Sunderland Üniversitesi’nden bir grup akademisyen tarafından hazırlanan kitaplardan birinde yer alan ‘King and King’ (Kral ve Kral) adlı masalda kendisine ilgi duyan 3 prensesi geri çevirip prenseslerden birinin erkek kardeşine aşık olarak onunla evlenen bir prensin öyküsü anlatılıyor. İki annesi olan bir kızın maceralarının anlatıldığı bir diğer masalın dışında bir de New York hayvanat bahçesinde birbirilerine aşık olan iki erkek penguenin öyküsü dikkat çekiyor.

Projeyi yürüten akademisyenlerden biri olan Dr. Elizabeth Atkinson konuyla ilgili şunları söyledi: ‘Bu kitapların en büyük görevi küçük çocuklara gerçek dünyayı yansıtmak’.

Projeyi protesto eden bazı Hıristiyan gruplar yapılan şeyi ‘hainlik’ olarak nitelendirirken çocukların suistimal edildiğini savundu.

*Konuyla ilgili haberler:

[[Kral ve Kral: Eşcinsel evlilik üzerine güzelleme]]

[[Eşcinsel masal kitabına dava]]



Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret