23/05/2023 | Yazar: Kaos GL

GALADER’den Nedime Erdoğan, Patika’ya konuk olarak 14 Mayıs seçimi sonuçlarını değerlendirdi.

“Çocuklarımız ve biz hakikate dayanıyoruz, çocuğumun LGBTİ+ olması aile yapımızı neden bozsun?” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği’nden Nedime Erdoğan, Yıldız Tar’ın Kampana News’teki Patika programının konuğu oldu. Son yayınlanan bölümde, 14 Mayıs’ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi 1. tur sonuçları değerlendirildi.

Nedime, Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 2. turuna LGBTİ+ aileleri ve yakınlarının nasıl hazırlandığını şöyle paylaştı:

“Yeniden Refah Partisi’nin LGBTİ+’lar ve kadınlar için söylemleri hepimizce malum, LGBTİ+ derneklerinin kapatılmasını şart koşarak Cumhur İttifakı’na katıldı. HÜDA-Par eskiden beri bildiğimiz, Hizbulllah’ı temsil ettiğini kaçınmadan söylediği bir parti. Kadınların, çocukların ve özellikle LGBTİ+’ların aleyhine geliştiğini söylediğimiz bir Meclis aritmetiği oluştu ne yazık ki. İttifaklarla oluşmuş bir güç halinde Meclis’te yer almaları tedirgin etmiyor değil.  Fakat bundan da önemlisi Cumhurbaşkanlığı seçimi çünkü yeni başkanlık sisteminde Meclis ağırlığının işlevli olmadığını aslında biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok daha öne geçtiğinin farkındayız. Bunlarla birlikte moralimizi bozmadan bu ikinci tura aile grubu ve dernekleri olarak, örgütlenmiş bütün ebeveynler olarak hazırlanma çabası içerisindeyiz.”

Yeniden Refah ve HÜDA-Par’ın iddialarının gerçek dışı olduğunu ifade eden Nedime, ikinci turun sonuçlarının LGBTİ+ karşıtlığını frenleyebileceğini belirtti.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, medya, aile, siyaset
İstihdam