14/02/2013 | Yazar: Kaos GL

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Avrupa’daki koruyucu aile uygulamasının ‘insan hakkı ihlali’ olduğunu iddia etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Avrupa’daki koruyucu aile uygulamasının “insan hakkı ihlali” olduğunu iddia etti.
 
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye kökenli ailelerin çocuklarının Avrupalı koruyucu ailelere verilmesini “insan hakkı ihlali” olduğunu iddia etti. Üstün, çocukların verildiği koruyucu aileler arasında “gey aileler” olduğunu ekledi.
 
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün, Belçika’da koruyucu gey ailelere verilen 3 çocuk olduğunu,  çocuklardan 2’sinin uzun mahkeme sürecinden sonra alındığını, biri için ise yargı sürecinin devam ettiğini söyledi.
 
Avrupa’daki göçmen çocukların sorunları ve velayet hakkı konusunda yürütülen izleme dosyası sunulması üzerine TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenli çocukların Avrupalı koruyucu ailelere verilmesi konusunda bazı ülkelerde inceleme yapacak.
“İhmal ettiğini, dövdüğünü veya kötü muamele yaptığını tespit ettikleri anda Türk olun, Alman olun fark etmez hemen alırlar çocuğunu elinden”
 
Basına “Türk çocukları gey ailelere verildi” şeklinde yansıyan haberler üzerine Habertürk ve Hürriyet gazetelerinde yapılan bazı okur yorumları şöyle:
 
“...basit idari kararlarla alınarak bambaşka kültürde olan ailelere verildiğini... Bunların sayısı şu anda minimum 5 bin ama bunun 9 bine kadar olduğu söyleniyor" Peki bu cocuklari, armut toplar gibi, durduk yere, kapi kapi dolasip da mi topluyorlarmis? "Kendi kültüründe" kalip eziyet görmesinden iyidir!
 
Insan Haklari Komisyonu Baskani’ndan homofobik aciklamalar...Saka gibi. Devlet eziyet edilen, zorla calistirilan, bakimi ile ilgilenilmeyen cocuklari alir ve onlari sevilebilecekleri, ilgi gorecekleri ve cocuk olabilicekleri ailelere verir. Her ulkede boyledir. Gay veya hetero, aile ailedir.
 
Hem "9.000 çocuk Hristiyanlara ve gaylere verildi" diye şikayet edeceksin, hem de "durmak yok, en az 3 çocuk!" diye kampanya yapacaksın.. Demezler mi adama, "sen önce mevcudu kurtar!" diye?..
 
Isvecte cocuklarin muhtesem haklari var. Aile duzgun bir aile ise, kim kimin cocugunu ailesinden ayirmak ister ki? Dayak, suistimal yapamazsiniz, cocuk sizin bile olsa yani bosu bosuna kurek sallamasinlar bence, vergilerimizi almanya yollarinda harcamasinlar. O para ile tinercilere siginak yapsinlar
 
devletin yetimhanesinde tecavuze ugramaktan iyidir.
 
cocuklarin da ilk basta ailelerinden neden alindiklarini arastirmak lazim....... gay aile en azindan cocuga adam gibi bakar, para karsiligi satmaz, tecavuz etmez, dilendirmez.. gay ailelerin cocuklari olamayacagi icin evlat edinebildikleri zaman cocuga cok deger verip el ustunde tutacaklarini dusunuyorum.
 
cinsiyet ve cinsel tercih ayrımcılığı yok avrupada. böyle bir taleple onlara giderseniz gülerler size. ayrıca birleşmiş milletler insan hakları evrensel bildirgesi de cinsiyet ve cinsel tercüh ayrımcılığını yasaklıyor.
 
mutsuz veya kotu bir aileye verilmektense, sevgi ve guven icinde olacagim gay bir aileye verilmeyi tercih ederim.
 
yurtdışında öyle kolay kolay ailelerden çocukları alamazlar. demek ki bu türk anne babalar çocukları ile hiç ilgilenmemiş, hiç onları dert etmemiş. sonra çıkıp da bunları gay ailelere veriyor diye velvele yapacağımıza önce avrupada yaşayan türk ailelerin bir kısmı neden çocuklarına özen göstermiyor, neden devletin eline düşecek şekilde bu çocukları ihmal ediyor bunları araştıralım. adamların kanunları çok sıkı, çocuğunu ihmal ettiğini, dövdüğünü, veya kötü muamele yaptığını tesbit ettikleri anda çocuğu türk olun, alman olun farketmez hemen alırlar elinizden.
 
TUM ARAŞTIRMALARIN SONUCUNA GÖRE GAY VE LEZBİYEN AİLELERCE BÜYÜTÜLEN ÇOCUKLARIN BEDENİ, ZİHİNSEL VE RUHSAL GELİŞİMLERİNİN, HETEROSEKSÜEL AİLELERİN YETİŞTİRDİĞİ ÇOCUKLARDAN FARKLI DEĞİLDİR. İNSANLARI NE OLDUKLARINA GÖRE YARGILAMAYIP KİM OLDUKLARINA GÖRE DEĞERLENDİRMEYİ ÖĞRENDİĞİMİZDE ADAM OLURUZ ..

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam