20/09/2016 | Yazar: Kaos GL

‘Uluslar’ üzerinden bir eşitlik varsayımını reddedip coğrafya kavramından yola çıkan Coğrafyalararası Anarşist Film Festivali 23 Eylül’de başlıyor.

Coğrafyalararası Anarşist Film Festivali ‘bağ kurmaya’ çağırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Uluslar” üzerinden bir eşitlik varsayımını reddedip coğrafya kavramından yola çıkan Coğrafyalararası Anarşist Film Festivali 23 Eylül’de başlıyor. 

23 Eylül’de başlayıp üç gün sürecek Coğrafyalararası Anarşist Film Festivali, anarşist/antiotoriter birey ve gruplar fikirlerini beyan ettikleri; yayılma veya motivasyon amaçlı yaptıkları kısa filmlerin, video kolajların gösterimini ve sunumunu yapacak.

Film gösterimlerinin ardından coğrafyalar arası bağları güçlendirmek, dayanışmayı ve mücadeleyi amacıyla ‘tartışma atölyeleri’ gerçekleştirileceğinin belirtildiği festivalde düzenlenecek atölyeler ile de yeni film, kısa film ve video kolajları için yeni bağlar kurulmasını hedefleniyor.

Festival etkinlikleri ve gösterimleri İnfial'de gerçekleşecek. 

Anarşist Sinema Kolektifi tarafından düzenlenecek etkinliğin manifestosu ve etkinlik açıklaması şöyle:

“Ön-kelimelerle hayata geçirilmek istenen festivalin, konu evreni genellikle sınırlanmış bir çerçeveden doğru kendini ifade ettiği için, film tercihleri sabitlenmiş bir durağanlığa sahip olduğu kanısını uyandırır. Bu yüzden öncelikle ‘coğrafyalararasılık’ ve ‘anarşist’ kavramalarının bize ne ifade ettiğini açıklamak gerekir. Neden ‘uluslararası’ kelimesi varken coğrafyalararasılığın tercih edildiği akla gelebilir. ‘Uluslar’ üzerinden bir eşitlik varsayımı (delegasyonlar) yerine, yaşam alanından doğru hayata yönelmiş soru ve yanıtların içerisinden konuşup başka yaşam alanlarıyla bağlar kurmanın daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Coğrafyalararası ‘bağlar’ kurmanın sadece sınırlar ve ülkeler gibi uzaklıkları aşmanın bir yöntemi olmadığını; resmi ve tek düze bir düşüncenin ötesinde bu coğrafyalararasılığın sebebi; tekillikler arası, ortaya çıkmamış potansiyeller arası, özneler ya da reddiyeler arası, tartışan düşünceler arası, en önemlisi de yaşayan ütopyalar arasında bağların kurulmasındandır. Festivalin mataryalleri de bu bağlanmaların etrafında yol alacaktır.”

Festivaldeki filmlerin ve atölyelerin ayrıntılı programına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam