24/03/2017 | Yazar: Kaos GL

‘Uluslar’ üzerinden bir eşitlik varsayımını reddedip coğrafya kavramından yola çıkan Coğrafyalararası Anarşist Film Festivali, bugün İzmir’de başlıyor.

Coğrafyalararası Anarşist Kısa Film Festivali İzmir’de! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Uluslar” üzerinden bir eşitlik varsayımını reddedip coğrafya kavramından yola çıkan Coğrafyalararası Anarşist Film Festivali, bugün İzmir'de başlıyor.

İlki anarşist mekan İnfial'de gerçekleşen, CASK-Coğrafyalararası Anarşist Sinema Kolektifi'nin derlediği anarşist propaganda filmlerinin ve video kolajların gösterildiği Anarşist Kısa Film Festivali'nin İzmir ayağı baş-lı-yor!

Üç gün sürecek Coğrafyalararası Anarşist Film Festivali, anarşist/antiotoriter birey ve gruplar fikirlerini beyan ettikleri; yayılma veya motivasyon amaçlı yaptıkları kısa filmlerin, video kolajların gösterimini ve sunumunu yapacak.

Film gösterimlerinin ardından coğrafyalar arası bağları güçlendirmek, dayanışmayı ve mücadeleyi amacıyla ‘tartışma atölyeleri’ gerçekleştirileceğinin belirtildiği festivalde düzenlenecek atölyeler ile de yeni film, kısa film ve video kolajları için yeni bağlar kurulması hedefleniyor.

Festival Kolektif 1936'da gerçekleşiyor.

Adres: 1464 sokak, No 53/a, Alsancak, Konak


Etiketler: kültür sanat
İstihdam