10/04/2020 | Yazar: Kaos GL

COVID-19 salgınının, trans kişilerin sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik araştırma: Olumsuz etkilerin belirlenmesi ve üzerine çalışılabilmesi için “COVID-19 Salgınının Trans Bireylerin Sağlığına Etkileri” anketini doldurabilirsiniz.

“COVID-19 Salgınının Trans Bireylerin Sağlığına Etkileri” anketi açıldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

UKE Hamburg; Türkiye’den Pembe Hayat Derneği, Almanya’dan Deutsche Gesellschaft für Transidentität und Intersexualität ve Bundesverband Trans*, Rusya’dan Группа “FtM-Феникс” ve Belçika’dan Transgender Infopunt’un katılımıyla COVID-19 salgınının, trans kişilerin sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini araştırmaya başladı.

Araştırma kapsamında 16 yaş üzeri trans kişilerin katılabileceği “COVID-19 Salgınının Trans Bireylerin Sağlığına Etkileri” anketi Türkçe dahil olmak üzere 6 dilde katılıma açıldı.

Ankete katılım

Tamamen anonim olarak doldurulabilen anket verileriyle trans kişilere verilen sağlık hizmetlerinin ve trans kişilerin sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirilmesi amaçlanıyor:

“Bu anket kendisini trans olarak tanımlayan ya da hisseden kişiler için hazırlanmıştır. Trans sözcüğü, transseksüel, trans erkek, trans kadın, transgender, nonbinary, genderqueer, toplumsal cinsiyete uymayan (gender non-confirming) ve benzeri birçok varoluş biçimini kapsayan genel bir terim olarak kullanılmaktadır. COVID-19 salgını son dönemlerde devlet yetkililerini bazı sınırlamalar (sokağa çıkma yasağı gibi) getirmeye zorlamıştır. Bu çalışma, ülkenizdeki trans kişilerin aldığı sağlık hizmetlerinin mevcut sınırlamalardan nasıl etkilendiğini araştırmak için hazırlanmıştır. Bu çalışmanın sonuçları temel alınarak trans kişilerin sağlığı üzerindeki salgının bıraktığı olumsuz etkiler en aza indirilmeye çalışılacaktır.”

Anketi buradan doldurarak araştırmaya katkıda bulunabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam